UPDATE #NOW

Η Geena Davis μιλά με λεπτομέρειες για την παρενόχληση από τον Bill Murray και γιατί το κράτησε κρυφό


Κλέλια Φατούρου

13 Ιανουαρίου 2023

Η Geena Davis μιλά με λεπτομέρειες για την παρενόχληση από τον Bill Murray και γιατί το κράτησε κρυφό
Η ηθοποιός περιγράφει αναλυτικά την παρενόχληση που είχε δεχτεί πριν από 30 χρόνια

Η Geena Davis έγραψε πρόσφατα την αυτοβιογραφία της "Dying of Politeness: A Memoir" και εκεί μίλησε για πρώτη φορά για τη σεξουαλική παρενόχληση και την ψυχολογική βία που είχε υποστεί από τον συμπρωταγωνιστή της Bill Murray.

Ο τελευταίος χρόνος ήταν γεμάτος αποκαλύψεις για την κακοποιητική συμπεριφορά του ηθοποιού, τόσο από γυναίκες όσο και από άντρες. Τα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας ακυρώθηκαν όταν κατηγορήθηκε για παρενόχληση από μέλος της παραγωγής. Σήμερα, η Geena Davis εξιστορεί λεπτομερώς τη δική της εμπειρία, από το μακρινό 1989, στο podcast On With Kara Swisher.

Jenny.Gr

«Ήταν νομίζω το 1989, όταν επισκέφθηκα τον Bill, τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Πριν καν καθίσω, με ρωτάει ο Murray αν έχω δοκιμάσει ποτέ το thumper. Επρόκειτο για μία συσκευή μασάζ που ήταν πάνω στο κρεβάτι. Επέμενε, του είπα όχι και τελικά έκατσα στην άκρη του κρεβατιού, το δοκίμασε ένα δευτερόλεπτο και δεν με ρώτησε καν αν μου αρέσει. Κοίταξα τους υπόλοιπους άντρες και δεν έκανε κανείς τίποτα».

Η Davis λέει ότι αργότερα έμαθε ότι αυτό συνέβη επειδή εκείνη είχε μόλις κερδίσει Όσκαρ και ο Bill Murray της έκανε ένα πρώτο τεστ για να δει ότι τα μυαλά της δεν έχουν πάρει αέρα και θα την έχει υπό έλεγχο στα γυρίσματα. Η συνέχεια ήταν στα γυρίσματα, σε εξωτερικό χώρο στο Μανχάταν, με εκατοντάδες ανθρώπους. Η Geena Davis έπρεπε να περιμένει για λίγο την ενδυματολόγο και αυτό την καθυστέρησε.

Όταν το αντιλήφθηκε ο Murray, μπήκε έξαλλος στο trailer, ουρλιάζοντας στο αυτί της τι διάολο κάνει και αργεί. Το έκανε και μετά μπροστά σε όλους, ενώ σε δευτερόλεπτα έπρεπε να μπει στον ρόλο, ενώ έτρεμε. «Δεν το είπα ποτέ σε κανέναν. Η πρώτη φορά ήταν στο βιβλίο μου. Είναι ντροπιαστικό το ότι πήρα την ευθύνη για κάτι που δεν ήταν δικό μου λάθος». Αυτή η ιστορία απλώς αποδεικνύει το πόσο φυσιολογικό ήταν να κακοποιείς, και όχι μόνο κρυφά, αλλά μπροστά σε αμέτρητους ανθρώπους, και ειδικά στον χώρο εργασίας. Αλλά εδώ υπήρχε βίντεο από απόσπασμα εκπομπής, όπου κάνουν promo για την ταινία τους και εκείνος τη χαϊδεύει.