UPDATE #NOW

Ο Ethan Hawke σκηνοθετεί την κόρη του Maya σε ταινία για τη ζωή της Flannery O'Connor


Κλέλια Φατούρου

24 Ιανουαρίου 2023

Ο Ethan Hawke σκηνοθετεί την κόρη του Maya σε ταινία για τη ζωή της Flannery O'Connor
Instagram/Ethan Hawke
Πατέρας και κόρη ετοιμάζουν ταινία

Ξέρουμε τον Ethan και τη Maya Hawke ως ηθοποιούς και λιγότερο ως συγγενείς. Ίσως επειδή ο καθένας διαγράφει τη δική του πορεία. Εντάξει, βοήθησε και το Stranger Things που απογείωσε τη Maya και την έκανε μάλλον πιο αναγνωρίσιμη από τον πολύ διάσημο πατέρα της.

Αφού λοιπόν έχουν αποδείξει την αξία τους, αποφάσισαν να συνεργαστούν για πρώτη φορά στο "Wildcat". Ο Ethan σκηνοθετεί και η Maya υποδύεται τη συγγραφέα Flannery O'Connor, σε μία ταινία για τη ζωή της. «Η Maya έχει εργαστεί πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια για να κάνει αυτό το project, και είμαστε ευγνώμονες που έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιδιοφυή O'Connor στις νεότερες γενιές. Η δουλειά της εξερευνά θέματα που είναι πολύ σημαντικά για τους καλλιτέχνες. Η δημιουργικότητα, η πίστη και η μπερδεμένη σχέση μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας», είπε ο Ethan Hawke, ενώ ανέβασε μερικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

Η ταινία Wildcat ακολουθεί την O'Connor ενώ παλεύει να δημοσιεύσει το πρώτο της μυθιστόρημα. Μία Καθολική γυναίκα από την Georgia που έγραφε για τον αμερικανικό Νότο και την πίστη της, νοσούσε όλη της τη ζωή από λύκο και τελικά πέθανε στα 39 της χρόνια. Η δουλειά της θαυμάζεται και μελετάται ακόμα, ενώ μερικά από τα πιο γνωστά της έργα είναι το "Wise Blood" και το "A Good Man is Hard to Find".

Το υπόλοιπο cast είναι εξίσου ενδιαφέρον, με τον γιο του Philip Seymour Hoffman, Cooper, τη Laura Linney, τον Philip Ettinger και πολλούς ακόμη. Η εταιρία παραγωγής Renovo Media Group δηλώνει πανευτυχής για αυτή τη σύμπραξη, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα κατηγορηθεί για νεποτισμό, ένα θέμα για το οποίο μίλησε πρόσφατα η Maya Hawke σε συνέντευξή της.

«Νομίζω ότι ο μόνος τρόπος να διαχειριστείς αυτό το ζήτημα του νεποτισμού είναι να πάρεις τις ευκαιρίες που σου δίνονται, αλλά δεν θα είναι ατελείωτες. Αν είσαι κακός στη δουλειά σου, θα σταματήσεις. Αυτό λέει τουλάχιστον η δική μου ηθική». Η αλήθεια πάντως είναι ότι ετοιμάζεται να συμπρωταγωνιστήσει και με τη μητέρα της, Uma Thurman στην ταινία "The Kill Room", ενώ δεν αποκλείεται να τις δούμε μαζί σε μία τρίτη ταινία "Kill Bill".