UPDATE #NOW

O Steven Spielberg απέρριψε τον Harry Potter για να είναι με τα παιδιά του


JTeam

16 Φεβρουαρίου 2023

O Steven Spielberg απέρριψε τον Harry Potter για να είναι με τα παιδιά του
Splash News
«Θυσίασα ένα μεγάλο franchise και σήμερα, κοιτώντας πίσω, χαίρομαι πολύ που το έκανα»

Ο Steven Spielberg είναι υποψήφιος για ένα ακόμη Oscar, με την ταινία The Fabelmans. Πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό δράμα που επικεντρώνεται στα παιδικά του χρόνια, ενώ θίγει και το δίλημμα μεταξύ καριέρας και οικογένειας που συχνά αντιμετωπίζουν πολλοί καλλιτέχνες. Ο ίδιος, το βίωσε όταν, καταξιωμένος πια, χρειάστηκε να επιλέξει αν θα μεγάλωνε τα παιδιά του στο Los Angeles ή αν θα πήγαινε στο Λονδίνο, για να γυρίσει το πρώτο Harry Potter.

«Το πώς εσωτερική πάλη μεταξύ τέχνης και οικογένειας θα σε διαλύσει στα δύο, το ένιωσα αργότερα, όταν είχα ήδη καταξιωθεί ως σκηνοθέτης», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη. «Η Kate και εγώ αρχίσαμε να φτιάχνουμε οικογένεια και να κάνουμε παιδιά. Θα έπρεπε να πω ναι σε μία δουλειά που θα με πήγαινε σε άλλη χώρα για τέσσερις ή πέντε μήνες και δε θα έβλεπα την οικογένειά μου κάθε μέρα… Αυτή η εμπειρία είναι από αυτές που σε διαλύουν».

«Είναι πολλές οι ταινίες που διάλεξα να μη γυρίσω», συνέχισε ο Spielberg. «Επέλεξα να απορρίψω τον πρώτο Harry Potter και, βασικά, να περάσω τον ενάμιση χρόνο που ακολούθησε με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου να μεγαλώνουν. Οπότε θυσίασα ένα μεγάλο franchise και σήμερα, κοιτώντας πίσω, χαίρομαι πολύ που το έκανα, για να είμαι με την οικογένειά μου.»

Τελικά, το «O Harry Potter και η Φιλοσοφική Λίθος» γυρίστηκε από τον Chris Columbus. Την ίδια εποχή, ο Spielberg γύρισε το «Α.Ι. Artificial Intelligence», δίπλα στο σπίτι του στο L.A.