UPDATE #NOW

Ο Steven Spielberg φωτογραφίζει το cast του "The Fabelmans" και αναβιώνει τις σημαντικές οικογενειακές στιγμές του


Κλέλια Φατούρου

28 Φεβρουαρίου 2023

Ο Steven Spielberg φωτογραφίζει το cast του "The Fabelmans" και αναβιώνει τις σημαντικές οικογενειακές στιγμές του
W Magazine/Steven Spielberg
Ο σκηνοθέτης συγκέντρωσε ξανά το cast της ταινίας του, για το W Magazine

«Όταν ήρθε η πανδημία, τα 7 παιδιά μου επέστρεψαν στο πατρικό τους, για να είμαστε όλοι μαζί και ασφαλείς. Τότε σκέφτηκα ότι μπορεί και να έρθει το τέλος του κόσμου. Ποια θα ήταν η τελευταία ταινία που θα ήθελα να κάνω; Αυτή που μιλά για τους γονείς μου, το διαζύγιό τους και ποιος ήταν ο ρόλος μου σε αυτό», λέει ο Steven Spielberg στο W Magazine, ενώ έχει επανενώσει το cast του "The Fabelmans" για μία υπέροχη φωτογράφηση.

Η ταινία του 76χρονου σκηνοθέτη είναι και η πιο προσωπική του. Διηγείται τη ζωή του από τότε που πήγε για πρώτη φορά σινεμά, και πώς εκείνη η μέρα άλλαξε τη ζωή του. Φτάνουμε μέχρι το 1ο έτος των σπουδών του και τη γνωριμία με τα κινηματογραφικά στούντιο της Καλιφόρνιας. Το βασικό στοιχείο όμως είναι η σχέση με τους γονείς του, η σχέση της μητέρας του με τον καλύτερο φίλο του πατέρα του και το διαζύγιο. Οι Fabelmans έχουν 7 υποψηφιότητες για Όσκαρ, και ο Spielberg απέκτησε μία ιδιαίτερη σχέση με τη Michelle Williams, που υποδύεται τη μητέρα του.

Ο σκηνοθέτης επέστρεψε στις περιοχές όπου έζησε, όπως το Laurel Canyon, και έφτιαξε από το μηδέν το πατρικό του. «Ήθελα να μπω μέσα μόνος μου για να κλάψω, αλλά δεν το έκανα γιατί ήταν μπροστά όλη η ομάδα. Όταν όμως είδε τη Michelle και τον Paul (Dano) να στέκονται εκεί, ξέσπασα σε κλάματα και με αγκάλιασαν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη μέρα».

Αν δεν έχει δει την ταινία, τώρα θα κάνω ένα μικρό spoiler. Ο Spielberg ανακάλυψε ότι η μαμά του ήταν ερωτευμένη με τον κολλητό και συνέταιρο του πατέρα του, ο οποίος ζούσε μαζί τους και ήταν σαν οικογένεια. Το ανακάλυψε σε ένα ταξίδι, μέσα από την κάμερά του. Δεν ήταν κάποιο παθιασμένο φιλί, αλλά αυτές οι μικρές ανεπαίσθητες στιγμές δύο ανθρώπων που είναι ερωτευμένοι, αλλά ακόμα είναι ανεκπλήρωτο. «Πάντα πίστευα ότι η κάμερα είναι ένα παράθυρο στον κόσμο. Ένας τρόπος να λύνω τα προβλήματά μου».

Οι γονείς του πέθαναν πολύ πρόσφατα, και ήταν πολύ κοντά και με τους δύο, όπως και εκείνοι μεταξύ τους, παρόλο που ήταν χωρισμένοι αρκετές δεκαετίες. Η μητέρα του παντρεύτηκε τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε. «Δεν έψαχνα ποτέ για ασφάλεια στη ζωή μου, και ούτε και η μαμά. Έπαιρνε τεράστιο ρίσκο γιατί ακολουθούσε πάντα την καρδιά της και τις καρδιές της οικογένειάς της».

Ακόμα κι όταν έρχεται μία τεράστια αλλαγή στη ζωή, πιστεύει ότι είναι για καλό. «Νομίζω ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου, όταν πέφτει ο ουρανός. Μπορεί να είναι η αρχή ενός άλλου. Πολλές ιδέες προκύπτουν όταν πέφτει ο ουρανός». Για την ώρα, δεν σκέφτεται να κάνει sequel. Του αρκεί που διηγήθηκε την πιο δική του ιστορία.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο W Magazine