UPDATE #NOW

Νότια Καρολίνα: Μεσαιωνικός νόμος επιβάλει θανατική ποινή στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν άμβλωση


Κλέλια Φατούρου

4 Μαρτίου 2023

Νότια Καρολίνα: Μεσαιωνικός νόμος επιβάλει θανατική ποινή στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν άμβλωση
Ο νέος νόμος που θέλει να περάσει το Ανώτατο Δικαστήριο στην πολιτεία

Οι Η.Π.Α. κάνει το καλύτερο που μπορεί για να επιστρέψει στον Μεσαίωνα, και δεν υπάρχει κανένας να τις σταματήσει. Αφού μάθαμε ότι το Tennessee έκρινε ότι η φυλομετάβαση και τα drag shows είναι παράνομα, μπαίνει η Νότια Καρολίνα στο παιχνίδι, τερματίζοντας την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένας νέος νόμος, ο House Bill 3549 είναι μέρος ενός συνολικού, που υποτίθεται ότι προστατεύει τα δικαιώματα των αγέννητων μωρών. Σύμφωνα με τον νομοθέτη, Rob Harris of Spartanburg, οι γυναίκες που προχωρούν σε άμβλωση, θα καταδικάζονται σε θανατική ποινή. Ναι, σωστά διάβασες. «Αν έχουμε καθορίσει ότι πρόκειται για άνθρωπο, γιατί έχει κάποιος το δικαίωμα να του αφαιρεί τη ζωή, ακόμα και αν πρόκειται για τη μητέρα του; Πρέπει να το προστατεύσουμε, όπως και κάθε ανθρώπινη ζωή».

Αυτό ξεκίνησε με την ύπαρξη νόμου που μάς λέει ότι από τη στιγμή που ακούγεται χτύπος στον υπέρηχο, θεωρείται άνθρωπος και ότι οι 6 εβδομάδες είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για να πάρει μία γυναίκα την απόφαση. Τα τραγικά νέα δεν τελειώνουν εδώ. Αν η ζωή της γυναίκας κινδυνεύει εξαιτίας της εγκυμοσύνης και προχωρήσει σε άμβλωση, θα πρέπει μετά να καταθέσει σε δικαστήριο για να αποδείξει την αθωότητά της.

Ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας έστειλε γράμμα στο Ανώτατο Δικαστήριο εκφράζοντας την ανησυχία του για αυτόν τον νόμο, αλλά δεν έγινε δεκτή. Μετά την ακύρωση του νόμου Roe v. Wade, και κατά συνέπεια τις αμβλώσεις, υπήρξε χώρος και ευρηματικότητα για δημιουργία νέων, που θα είναι όσο πιο σκληροί μπορούν. «Ο συγκεκριμένος είναι τρομερά ανησυχητικός γιατί επιβάλει θανατική ποινή. Άρα δεν εξαιρεί τους βιασμούς, τις επιπλοκές της εγκυμοσύνης, αλλά και τον κίνδυνο για την ίδια τη γυναίκα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Planned Parenthood's Atlantic Region. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει κάποιος που θα το αποτρέψει.