UPDATE #NOW

Ο Elliot Page μιλά για τη φυλομετάβαση, το λάθος που κάνει στις σχέσεις και τους αισχρούς νόμους κατά των trans


Κλέλια Φατούρου

20 Μαρτίου 2023

Ο Elliot Page μιλά για τη φυλομετάβαση, το λάθος που κάνει στις σχέσεις και τους αισχρούς νόμους κατά των trans
Instagram/Gucci Beauty
Πρωταγωνιστεί στην καμπάνια Gucci Guilty και νιώθει πιο ελεύθερος από ποτέ

Ο 35χρονος ηθοποιός ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι ξεκινά το ταξίδι της φυλομετάβασής του. Ήταν η στιγμή που δέχτηκε τεράστια αγάπη και συμπαράσταση από τη βιομηχανία. Λίγους μήνες μετά, δήλωσε ότι νιώθει πρώτη φορά τέτοια δημιουργική ελευθερία, που τη διοχέτευσε στην αυτοβιογραφία που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, με τον τίτλο Pageboy.

Τηλεοπτικά, η μετάβασή του συνέβη και στον 3ο κύκλο της σειράς The Umbrella Academy. Νέα μαλλιά, νέο όνομα. Και τώρα, μαζί με τον A$AP Rocky και την Julia Garner, είναι το κεντρικό πρόσωπο του νέου αρώματος Gucci Guilty. Για όλα αυτά, αλλά και για τους νέους τρομακτικούς, anti-trans νόμους που πάνε να περάσουν στις Η.Π.Α., μιλά στο Vanity Fair.

«Νομίζω ότι τα αρώματα που με ελκύουν τώρα, είναι τα ίδια με εκείνα της παιδικής μου ηλικίας. Όταν ήμουν πολύ μικρός, έμπαινα κρυφά στο δωμάτιο του αδερφού μου για να βάλω Old Spice. Αλλά μετά ένιωθα ότι είναι λάθος και ότι δεν ήταν αυτές οι προσδοκίες που είχαν οι άλλοι για εμένα. Προφανώς είναι ένα ταξίδι που κατά κάποιο τρόπο κάνουν όλοι», εξομολογείται ενώ πιστεύει ότι ο αληθινός του εαυτός υπήρχε πάντα εκεί, σε ανύποπτες στιγμές.

«Ήμουν με το αγόρι μου στο Λύκειο και λάτρευα το πώς μύριζε το Axe πάνω του. Ή η μυρωδιά του σανδαλόξυλου. Μάλλον για αυτό λατρεύω το γήινο αλλά και τόσο τολμηρό Gucci Guilty». Πώς νιώθει όμως για τον διαχωρισμό αρωμάτων σε ανδρικά και γυναικεία; «Είναι τόσο υποκειμενικό το τι σου αρέσει. Στη δική μας καμπάνια, ο A$AP Rocky προτίμησε το γυναικείο. Είτε μιλάμε για άρωμα, μόδα ή μακιγιάζ, το θέμα είναι να εκφράζεις αυτό που πραγματικά είσαι».

Καλεί τους πάντες να αφυπνιστούν σε σχέση με αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή με τα τρανς δικαιώματα στο Mississippi και το Tennessee. Ουσιαστικά απαγορεύουν στους ανήλικους να ξεκινήσουν ορμονοθεραπεία, ενώ ερευνώνται 421 νόμοι κατά των ΛΟΑΤΚΙ σε όλες τις πολιτείες. «Όσοι δεν ασχολείστε με το θέμα, παρακαλώ ενημερωθείτε γιατί είναι πολύ σοβαρό. Διανύουμε δύσκολες εποχές και κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω. Επικοινωνώ συνέχεια με τους trans φίλους μου και το σημαντικότερο είναι να αγαπάμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Και να μην επιτρέψουμε σε κανένα να μάς κλείσει το στόμα».

Ο Elliot Page βρίσκεται επιτέλους σε αυτή τη φάση της ζωής του όπου νιώθει ότι είναι παρών και απόλυτα άνετος στο ίδιο του το σώμα. Αυτό που παλεύει ακόμα είναι το να είναι πιο ανοιχτός στις σχέσεις του και να μην περιμένει από τους άλλους να μαντεύουν το τι θέλει. «Το παλεύω. Δεν είναι οκ να μην μπορείς να λες αυτά που σκέφτεσαι και μετά να θυμώνεις με τους άλλους».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Vanity Fair