UPDATE #NOW

Η Gisele μιλά για το διαζύγιο, τις φήμες για νέα σχέση και τον επαναπροσδιορισμό της ζωής της


Κλέλια Φατούρου

22 Μαρτίου 2023

Η Gisele μιλά για το διαζύγιο, τις φήμες για νέα σχέση και τον επαναπροσδιορισμό της ζωής της
Η Gisele δίνει τη δική της εκδοχή και μιλά για τα ολοκαίνουρια δεδομένα της ζωής της

Είχε έρθει η στιγμή να μιλήσει για όσα όσα έζησε αλλά και για όσα της καταλογίζουν. Ο γάμος της με τον αθλητή Tom Brady έφτασε στο τέλος του πριν μερικούς μήνες, με τη Gisele να επιστρέφει σε catwalks, παραμένοντας το supermodel που γνωρίσαμε ως μία από τις πιο όμορφες γυναίκες του πλανήτη.

Στα 42 της, έχει αποκτήσει κι άλλους ρόλους, που τώρα καλείται να επαναπροσδιορίσει. Μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Μαιάμι, ώστε να είναι τα παιδιά κοντά στον πατέρα της και Κόστα Ρίκα, εκεί όπου μπορεί να τα μεγαλώνει μέσα στη φύση, ξυπόλητα, ανήκοντας σε μία ευρύτερη κοινότητα. Έτσι όπως μεγάλωσε και η ίδια στη Βραζιλία.

Το διαζύγιό της οριστικοποιήθηκε τον Οκτώβριο, μέσα από μία ανακοίνωση για το ότι παραμένουν γονείς των παιδιών και καλοί φίλοι. Η ετυμηγορία; Η επιστροφή του Brady στο ποδόσφαιρο 40 μέρες μετά την απόσυρσή του από το άθλημα. Τον περασμένο μήνα, αποσύρθηκε για δεύτερη φορά, αλλά η Gisele δεν καταλαβαίνει πώς βγήκαν όλα αυτά τα συμπεράσματα. «Δεν θα χώριζα ποτέ για κάτι τέτοιο και δεν θα απέτρεπα κανέναν από το να κυνηγήσει τα όνειρά του. Προφανώς και τα κομμάτια του παζλ ήταν περισσότερα», εξομολογείται στο Vanity Fair.

Η Gisele πενθεί τον θάνατο του ονείρου της. «Είναι δύσκολο γιατί φαντάζεσαι ότι η ζωή σου θα πάρει έναν συγκεκριμένο δρόμο και έκανα ό,τι μπορούσα. Πίστευα στα παραμύθια και έδωσα το 100% του εαυτού μου. Αλλά τελικά εγώ είχα μόνο το δικό μου μερίδιο ευθύνης», λέει ενώ σκουπίζει τα δάκρυά της, πράγμα που συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Γνώρισε τον Tom Brady στα 26 της, έναν χρόνο μετά τον χωρισμό της από τον Leonardo DiCaprio. Ήταν τυφλό ραντεβού αλλά λειτούργησε. Λίγο καιρό μετά, εκείνος της είπε ότι η πρώην κοπέλα του ήταν έγκυος, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να φύγει. «Ίσα ίσα που ήθελα να βρω τις ισορροπίες για να νιώσει και εκείνη άνετα αλλά και ό,τι ήταν καλύτερο για το παιδί». Ο Jack σήμερα είναι 15 χρονών, τον βλέπει σαν γιο της κι ας μην τον βλέπει πολύ συχνά και ήταν ο λόγος που θέλησε να γίνει κι εκείνη μητέρα. «Ήμουν τόσο έτοιμη για οικογένεια». Τα παιδιά της, Benjamin και Vivian γεννήθηκαν το 2009 και 2012 και ήθελε να είναι συνέχεια μαζί τους. Να μην χάσει στιγμή από το μεγάλωμά τους.

Αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά της για να αφοσιωθεί σε εκείνα και υποστηρίζει ότι ήταν καθαρά δική της επιλογή. «Έχω όμως όνειρα και θέλω να δείξω στα παιδιά μου ότι πρέπει να τα κυνηγούν και να κάνουν μία ζωή που τους γεμίζει». Το ίδιο λέει και για τον πρώην σύζυγό της, αν και την κατηγόρησαν για το αντίθετο. «Αν υπάρχει ένας άνθρωπος για τον οποίο θέλω να είναι χαρούμενος, είναι αυτός. Θέλω να πραγματοποιήσει όλα του τα όνειρα. Με παρουσίασαν σαν κάποια κατά του ποδοσφαίρου. Πλάκα μου κάνουν; Έχω δει τόσο πολύ που πλέον μπορώ να γίνω διαιτητής».

Μιλώντας για την πορεία της σχέσης της, εξηγεί αυτό που ίσως θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Ότι τα ζευγάρια αλλάζουν, και οι επιλογές του ενός ίσως να μην ταιριάζουν με του άλλου. «Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάς τον άλλο πια. Αλλά αν θες να είσαι αυθεντικός, ίσως πρέπει να αφήσεις τον άλλο να φύγει. Η σχέση είναι χορός, ισορροπία. Αν θέλουν να πετάξουν και οι δύο προς την ίδια κατεύθυνση, τότε είναι υπέροχο».

Ονειρεύεται να μείνει μόνιμα στην Κόστα Ρίκα, εκεί όπου κάνουν ιππασία στη θάλασσα, ακούνε τις μαιμούδες να μαλώνουν, τρώνε δικά τους λαχανικά, περπατούν ξυπόλητοι και τα βράδια φτιάχνουν πίτσες στην αυλή με άλλους ντόπιους. Θα ήθελε να φτιάξει ένα κέντρο wellness κοντά στο σπίτι της, γιατί νιώθει ότι είναι κομμάτι του ποια είναι. «Δεν νιώθω έτσι για το μόντελινγκ, αλλά ούτε και για την υποκριτική. Θα ήθελα, ωστόσο, να παίξω μία υπερηρωίδα, σαν τη Wonder Woman. Ποιος ξέρει;».

Η ζωή της ξεκινά στις 4:30 το πρωί, με διαλογισμό, γιόγκα και προσευχή. Τα παιδιά της δεν καταλαβαίνουν γιατί ο κόσμος τη σταματά στον δρόμο. Αν και έχει υπάρξει ένα από τα σπουδαιότερα μοντέλα που έχουν δουλέψει, οι αναμνήσεις της από τον χώρο είναι κυρίως κακές. «Στα 13 έπαιζα με κούκλες και στα 14 ήμουν στην Ιαπωνία για δουλειά. Μου φέρονταν συνέχεια σαν να είμαι αντικείμενο, με άφηναν 8 ώρες γυμνή, χωρίς φαγητό και νερό. Φτάνεις σε ένα σημείο να αναρωτιέσαι αν αξίζεις κάτι». Δεν ήθελε να επιστρέψει στη Βραζιλία χωρίς να έχει πετύχει κάτι. Θα ήταν αποτυχία. Δηλώνει ότι, εντελώς συνειδητά, απείχε από τα ναρκωτικά και τα πάρτι και δεν επέτρεψε στον χώρο να την καταστρέψει. «Το ένστικτό μου μου έλεγε ότι δεν πρόκειται να γίνω θύμα. Δεν με έσπασαν». Παρόλο που στη συνέντευξη αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής, το έκανε στις αρχές του 2023, και μάλιστα με θεαματικό τρόπο.

Απαντά στις φήμες που την ήθελαν ζευγάρι με έναν εκπαιδευτή Jiu-Jitsu στην Κόστα Ρίκα, αλλά και με τον δισεκατομμυριούχο φίλο του Tom Brady. Όπως λέει, ο πρώτος έχει γίνει πολύ καλός φίλος, αλλά η σχέση με τον δεύτερο είναι ανύπαρκτη. «Σε αυτή τη φάση, θα με συνδέσουν με τους πάντες. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μίσος. Θέλω να με αφήσουν ήσυχη να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Θέλουν να με παρουσιάσουν σαν κάτι που δεν είμαι».

Η Gisele ανακτά τη δύναμή της, μέσα από τα παιδιά της, την κοινότητα που έχει χτίσει, τη δουλειά αλλά και την αστρολογία, το ρέικι, τους κρυστάλλους. «Αν θεωρούμαι μάγισσα επειδή πιστεύω σε όλα αυτά, ας είναι. Δεν πιστεύει όμως πια στα παραμύθια. «Κανείς δεν θα έρθει να σε σώσει. Ποτέ μην παραχωρείς τη δύναμή σου σε κάποιο. Πρόκειται για τη δική σου ζωή, τη δική σου ταινία. Εσύ τη σκηνοθετείς».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Vanity Fair