UPDATE #NOW

Η Bella Hadid λέει πως η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει σημασία. Η Bella η Hadid


JTeam

6 Απριλίου 2023

Η Bella Hadid λέει πως η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει σημασία. Η Bella η Hadid
Instagram @bellahadid
Ένας από τους ομορφότερους ανθρώπους στον κόσμο λέει πως αν είσαι άσχημος, δεν πειράζει - και το βρίσκουμε #inspiring

Η Bella Hadid δε θέλει να μην αγαπάς τον εαυτό σου για αυτό που είναι πραγματικά. Βαρέθηκε να λες ότι δε σου αρέσεις αρκετά. Και είναι εδώ για να σου δώσει την έμπνευση που πιθανότατα χρειάζεσαι, για να βγει αυτή η μέρα. «Μη νιώθεις χάλια», σου λέει, με λίγο διαφορετικά λόγια. «Το να είσαι άσχημος, είναι 100% εντάξει. Έχεις άλλα πράγματα να δείξεις στον κόσμο».

«Είσαι όμορφ@, είσαι τέλει@», γράφει στο τελευταίο της IG post («πάψε, Bella, ευχαριστώ και ανταποδίδω», σκέφτεσαι). ΑΛΛΑ, υπάρχει ένα «αλλά» εδώ, για να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα: «Ωστόσο, όχι λόγω της εμφάνισής σου» (α, οκ, Bella). Και εξηγεί γιατί δεν πρέπει να μετράς την αξία σου με τόσο επιφανειακά κριτήρια. Για παράδειγμα, γράφει πως «θα σε αγαπούν για πάντα όχι για την ομορφιά σου, αλλά για την καρδιά σου. Για την καλοσύνη σου. Για την ενσυναίσθηση και τη συμπόνοια σου για τον κόσμο και τη φύση». Άρα, ξεκάθαρα, σου λέει πως, αν το έξω δεν είναι τόσο ωραίο, ε, δεν πειράζει. Έχεις κι άλλα πράγματα να δείξεις. Κάτι σαν το «καλό παιδί αλλά δε διαβάζει» που έλεγαν οι καθηγητές στο σχολείο.

Η ανάρτηση περιλαμβάνει μία λίστα με κοπλιμέντα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την εμφάνισή σου. Μεταξύ άλλων, βλέπουμε τις φράσεις «έχεις τέλεια ενέργεια», «η αυτοπεποίθησή σου με εμπνέει», «αισθάνομαι άνετα μαζί σου» - πράγματα που είναι λες και αναγκάζεσαι να ξεστομίσεις, όταν πρέπει να ανταποδώσεις έναν καλό λόγο που δεν εννοείς ούτε στο ελάχιστο. Αν, δηλαδή, ερχόταν κάποιος και σου έλεγε πως η αυτοπεποίθησή σου αποτελεί πραγματική πηγή έμπνευσης, μάλλον δε θα σου έφτιαχνε τη μέρα. Θα έκανε το ακριβώς αντίθετο – άσε που θα φαινόταν οριακά προσβλητικό.

Η Bella Hadid είχε σίγουρα καλή πρόθεση, όταν πατούσε το “share”. Όπως τότε που ανέβαζε κλαμένες φωτογραφίες της, μιλώντας για τη σημασία της ψυχικής υγείας. Θα ήταν το ίδιο, βέβαια, αν έβλεπες παλιά σου συμμαθήτρια να ανεβάζει ακριβώς τα ίδια πράγματα, με ακριβώς τις ίδιες λεζάντες; Όχι, σε καμία περίπτωση. Κι αυτό γιατί προτιμάς να ταυτιστείς με άλλα, εξαιρετικά προνομιούχα άτομα - να νιώσεις πως ενώ διαφέρετε στα πάντα, έχετε και μερικά κοινά.

Προφανώς, στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετρά είναι το τι άνθρωπος είσαι, το να ξέρεις να ακούς, να προσφέρεις, να αφιερώνεις χρόνο στους αγαπημένους σου. Ωστόσο, είναι κάπως αστείο όταν τέτοια σχόλια προέρχονται από celebrities που, κυριολεκτικά, είναι η επιτομή της ομορφιάς. Ειδικά όταν προσποιούνται πως δεν τους αγγίζει αυτό, πως αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα με εσένα που ούτε είσαι μοντέλο, ούτε ζεις σε πανάκριβο σπίτι, ούτε μεγάλωσες με διάσημους γονείς – ναι, σίγουρα έχουν τα δικά τους, σίγουρα ζορίζονται, ίσως και περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Μήπως, όμως, έχει γίνει κουραστική αυτή η προσπάθειά τους να γίνουν relatable και είναι μία καλή στιγμή, αντί για inspirational quotes, να δοκιμάσουν κάτι άλλο που θα μπορούσε, ενδεχομένως, να κάνει ουσιαστική διαφορά;