UPDATE #NOW

The Murdochs: Η οικογένεια των μεγιστάνων των media που ενέπνευσε το Succession


Κλέλια Φατούρου

13 Απριλίου 2023

The Murdochs: Η οικογένεια των μεγιστάνων των media που ενέπνευσε το Succession
CNN
Η σειρά έχει αντλήσει σίγουρα υλικό από τη γνωστή οικογένεια των Murdoch

Όποιος έχει δει τη σειρά Succession, δεν γίνεται να μην έχει εντοπίσει την τεράστια ομοιότητα της οικογένειας Roy με την οικογένεια Murdoch. Δισεκατομμυριούχοι μεγιστάνες των media, με τον πατριάρχη να έχει ακόμη τα ηνία και τα αρκετά παιδιά να διεκδικούν τη θέση, που ο ίδιος αρνείται να παραδώσει.

Το πρόσφατο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου της σειράς, με τον λόγο που έδωσε o Logan Roy στους εργαζόμενούς του, έχει πολλά κοινά με τον αντίστοιχο λόγο που έδωσε ο Murdoch στη Wall Street Journal. Και εκείνος στεκόταν πάνω σε χαρτόκουτο. Ο γιος του Rupert, James, κατηγορήθηκε από τον αδερφό του, Lachlan, ότι έχει δώσει υλικό στους σεναριογράφους του Succession, και η ιστορία γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα.

Κι ενώ ξέρουμε πολλά για την οικογένεια Roy, δεν ισχύει το ίδιο και για τους απόγονους του Murdoch, αν και υπήρξε ένα ντοκιμαντέρ του BBC που περιέγραφε την αυτοκρατορία τα τελευταία 30 χρόνια. Ας γνωρίσουμε την πολυπληθή οικογένεια.

Rupert Murdoch

Jenny.Gr
Eva_Rinaldi_Celebrity_and_Live_Music_Photographer

Γεννήθηκε το 1931 στην Αυστραλία, με την αυτοκρατορία του να ξεκινά μαζί με τον πατέρα του Sir Keith Murdoch, ο οποίος πέθανε όταν ο Rupert ήταν 22. Αμέσως μετά, ανέλαβε μία μικρή τοπική εφημερίδα, θέλοντας την μετατρέψει σε κάτι σπουδαίο, ακολουθώντας το όνειρο του πατέρα του. Μέχρι το 1970, είχε στην κατοχή του αμέτρητες αυστραλιανές, βρετανικές και αμερικάνικες εφημερίδες, όπως η The New York Post.

Δεν έμεινε φυσικά εκεί. Αγόρασε εκδοτικούς οίκους, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές εταιρίες. Σύμφωνα με το Fortune, μέχρι το 2009, είχε τη μεγαλύτερη εταιρία Μέσων σε όλο τον κόσμο. Στο μεταξύ, δεν έλειπαν τα σκάνδαλα, όπως αυτό για τον CEO του Fox News, Roger Ailes, για τηλεφωνικές υποκλοπές, έρευνες από το FBI και πολλά άλλα. Όσο για την προσωπική του ζωή, ο 92χρονος παντρεύτηκε 4 φορές. Τον Αύγουστο του 2022, βγήκε το διαζύγιό του από την Jerry Hall, τον Μάρτιο ανακοινώθηκε ο αρραβώνας του με την Ann Lesley Smith, την οποία χώρισε λίγες εβδομάδες μετά, μέσω mail. Έχει 6 παιδιά.

Prudence Murdoch MacLeod

Η μεγαλύτερη κόρη του Rupert γεννήθηκε το 1958 στην Αυστραλία, αλλά όταν οι γονείς της χώρισαν, εκείνη ζήτησε να μείνει με τον πατέρα της, ακολουθώντας τον στο Λονδίνο και αργότερα στη Νέα Υόρκη. Δούλεψε για λίγο στην εφημερίδα του πατέρα της, News of the World, αλλά δεν τα πήγαιναν πάντα καλά. Ο δεύτερος σύζυγός της πήγε να δουλέψει για τον Murdoch, παρόλο που η Prudence δεν το ενέκρινε. Μα ποιο ζευγάρι μάς θυμίζει;

Elisabeth Murdoch

Jenny.Gr

Το επόμενο παιδί του Rupert γεννήθηκε στην Αυστραλία αλλά μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Πέρασε από πολλές δουλειές στην εταιρία του πατέρα της αλλά ήθελε πολύ να κάνει κάτι δικό της. Η εταιρία παραγωγής της Shine δημιούργησε shows, όπως το MasterChef, αλλά τελικά εξαγοράστηκε από τη News Corporation του Murdoch για 674 εκατ. δολάρια. Αν και ήταν στους επικεφαλής της News Corporation, το 2019 έφυγε ξανά για να φτιάξει την εταιρία παραγωγής Sister, που είναι υπέυθυνη για σειρές όπως το Chernobyl. «Θέλεις να έχεις γονείς που είναι περήφανοι για εσένα. Κάθε φορά που προσπαθούσα να δουλέψω για την εταιρία του, δεν εντυπωσιαζόταν». Παντρεύτηκε 3 φορές και έχει 4 παιδιά.

Lachlan Murdoch

Jenny.Gr
Rob Latour/Shutterstock

Ο πρώτος γιος ήρθε το 1971. Σπούδασε Φιλοσοφία και πήγε αμέσως να εργαστεί για τον πατέρα του. Ήταν όμως σαν την Elisabeth. Ήθελε να αποδείξει στον εαυτό του ότι μπορεί να κάνει πράγματα μόνος του. Πήγε λοιπόν στην Αυστραλία και με την εταιρία του, Illyria, ανέστησε ραδιοφωνικούς σταθμούς. «Όταν τα καταφέρνεις μόνος, αποκτάς αυτοπεποίθηση». Το 2014, ωστόσο, επέστρεψε ως συνιδιοκτήτης στις εταιρίες New Corp. και 21st Century Fox, ενώ του 2019 έγινε ο Πρόεδρος του Fox News. Έχει δηλώσει ότι χαίρεται πολύ που ο πατέρας του είναι ενεργός, αν και διανύει τη 10η δεκαετία της ζωής του. Είναι παντρεμένος από το 1998 και έχει 3 παιδιά.

James Murdoch

Jenny.Gr

Θα λέγαμε ότι είναι ο επαναστάτης της οικογένειας, αφού ξεκίνησε την καριέρα του λανσάροντας τη δική του εταιρία hip hop μουσικής, που περιελάμβανε τον Eminem. Ο μπαμπάς όμως εξαγόρασε, για άλλη μια φορά, την εταιρία παιδιού του, το 1998. Τις επόμενες δύο δεκαετίες, ο James ήταν COO της News Corp. αλλά και CEO σε άλλες εταιρίες. Το 2019 αποχώρησε υποστηρίζοντας ότι διαφωνούσε σε θέματα περιεχομένου και στρατηγικής, ιδρύοντας με τη γυναίκα του τον οργανισμό Quadrivium, που υποστηρίζει πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή. Επίσης είναι γνωστό ότι οι απόψεις του είναι πολύ πιο φιλελεύθερες, σε σύγκριση με τη συντηρητική οικογένειά του.

Grace Murdoch

Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και είναι φοιτήτρια στο Yale. Οι φωτογραφίες της στο Instagram μαρτυρούν ότι είναι πολύ κοντά με τον πατέρα της, τον οποίο αποκαλεί το αγαπημένο της πρόσωπο σε όλο τον κόσμο.

Chloe Murdoch

Η μικρότερη κόρη του είναι 20 χρονών και σπουδάζει στο Stanford. Προτιμά να απέχει από τα social media και είναι η Murdoch για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά.