UPDATE #NOW

Ο Κέβιν Σπέισι απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση


Κλέλια Φατούρου

27 Ιουλίου 2023

Ο Κέβιν Σπέισι απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ο 64χρονος ηθοποιός είναι πλέον αθώος

Μετά από 5 εβδομάδες δικαστικής διαμάχης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Κέβιν Σπέισι κρίθηκε αθώος από τους ενόρκους. Ο ηθοποιός, που χτες έγινε 64 ετών, άκουσε με δάκρυα στα μάτια την απόφαση του δικαστηρίου. Πώς να νιώθουν τα θύματα άραγε;

Οι συνολικά 9 κατηγορίες από 4 άνδρες αφορούσαν σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και εξαναγκασμό σε σεξ χωρίς συναίνεση. Ο Σπέισι δήλωνε αθώος, υποστηρίζοντας ότι οι σχέσεις ήταν πάντα συναινετικές, ενώ υπήρξαν και εκείνες που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ σεξουαλικά.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, γιατί ο ηθοποιός διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Old Vic Theatre του Λονδίνου, από το 2001 έως το 2013. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ακούγαμε δύο διαφορετικές εκδοχές. Σύμφωνα με τον Σπέισι, όλα έγιναν συναινετικά και ήταν «πολύ φλερτάκιας», με τα θύματα να μιλούν για στοματικό σεξ ενώ κοιμούνταν, βίαια χουφτώματα στη δουλειά και σε events και επιθετική σεξουαλική συμπεριφορά.

Για την υπεράσπιση του Κέβιν Σπέισι, κλήθηκαν ο Έλτον Τζον και ο σύζυγος του, που μίλησαν μέσω Zoom για το gala τους, εκεί όπου υποτίθεται υπήρξαν περιστατικά παρενόχλησης. Το θύμα υποστήριξε ότι έγινε το 2004, με τους οικοδεσπότες να επιμένουν ότι ο Σπέισι παρέστη το 2001 και ποτέ ξανά. Ο δε ηθοποιός Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ (από τον Κύκλο των Χαμένων Ποιητών», αναφέρθηκε σε έναν «θετικό και υποστηρικτικό άνθρωπο». Πώς σχετίζεται άραγε αυτό με τη συμπεριφορά του σε ερωτικές σχέσεις;

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Κέβιν Σπέισι δεν κατηγορήθηκε μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στις Η.Π.Α., όπου βρισκόταν η βάση του και όπου έληξε η καριέρα του, το 2017, όταν ξεκίνησαν οι καταγγελίες. Η κακοποιητική του δράση φέρεται να ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, με τον Άνθονι Ραπ να υποστηρίζει ότι παρενοχλήθηκε το 1987, ενώ ήταν μόλις 14 ετών. «Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που περιμένουν να με προσλάβουν, με το που αθωωθώ από το βρετανικό δικαστήριο», ήταν η μοναδική ανησυχία του Κέβιν Σπέισι.