WELL BEING

Μήπως είσαι χειριστικός σύντροφος; Το τεστ που το αποκαλύπτει


JTeam

7 Αυγούστου 2023

Μήπως είσαι χειριστικός σύντροφος; Το τεστ που το αποκαλύπτει
pexels
Μήπως τελικά, είσαι χειριστικός σύντροφος που ελέγχει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις των άλλων; Το παρακάτω τεστ θα σου πει την αλήθεια

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις και τα ψυχολογικά τεστ αποκαλύπτουν πολλά για τη σχέση με τους γύρω μας αλλά και για την προσωπικότητά μας. Το σημερινό τεστ έρχεται να αποκαλύψει αν είσαι εσύ τελικά ο χειριστικός σύντροφος σε μια σχέση και αυτό σημαίνει πολλά, όπως ότι έχεις εξοικειωθεί στη συναισθηματική χειραγώγηση του προσώπου με το οποίο είσαι μαζί.

Πρόκειται για μια επιτυχημένη ψυχολογική τακτική και σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν έχει σίγουρα υγιείς βάσεις και μπορεί πολύ εύκολα να μετατρέψει μια σχέση σε καταστροφική. Όταν κάποιος χειραγωγείται συναισθηματικά από κάποιο κοντινό του πρόσωπο δεν το αντιλαμβάνεται αμέσως. Μπορεί να χρειαστεί καιρό για να το συνειδητοποιήσει καθώς πρόκειται για μια ύπουλη μορφή χωρίς ορατά σημάδια.

Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο και δημιουργό του Exploring Therapy, Therese Mascardo: «Η συναισθηματική χειραγώγηση εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα που ξεκινά από μια φαινομενικά ακίνδυνη σχέση που λαμβάνει στο τέλος επικίνδυνα χαρακτηριστικά».

Jenny.Gr
pexels

Στη συναισθηματική χειραγώγηση, αδιαφορείς εντελώς για τα συναισθήματα του άλλου, προσπαθώντας στρατηγικά να τον πείσεις να νιώσει διαφορετικά». Αυτός ο τύπος χειραγώγησης συνήθως παρατηρείται στις οικογενειακές, επαγγελματικές, συναισθηματικές και πλατωνικές σχέσεις και τείνει να ελέγχει ολοκληρωτικά τους άλλους.

Tο πρόσωπο που σε χειραγωγεί, έχει μάθει να ελέγχει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις σου. Έτσι, σε κάνει σταδιακά να χάνεις τον εαυτό σου και να αλλοιώνεις τα στοιχεία της προσωπικότητάς σου, προσαρμόζοντας τα πάντα ώστε να τον ικανοποιείς. Αυτό σημαίνει ότι παραβλέπεις συχνά τις αξίες σου. Επίσης, το άτομο που σε χειραγωγεί, κριτικάρει διαρκώς τους φίλους σου ή δημιουργεί τσακωμούς επειδή αφιερώνεις χρόνο μαζί τους.

Οι χειριστικές σχέσεις έχουν την τάση να είναι συναισθηματικά εξαντλητικές επειδή προσπαθείς να κάνεις τα πάντα για να ικανοποιούνται τα θέλω του ατόμου που σε χειραγωγεί.

Για να καταλάβεις αν είσαι εσύ ο χειριστικός σύντροφος σε μια σχέση, μπορείς να κάνεις το τεστ εδώ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.