WELL BEING

Αισθάνεσαι κόπωση; 7 tips για περισσότερη ενέργεια σε χρόνο dt


JTeam

3 Ιανουαρίου 2024

Αισθάνεσαι κόπωση; 7 tips για περισσότερη ενέργεια σε χρόνο dt
Pexels/ Karolina Grabowska
Η λύση δεν είναι μόνο να πιεις καφέ

Όταν τα βλέφαρά σου κλείνουν διαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, μάλλον το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ότι δεν κοιμήθηκες καλά και ότι χρειάζεσαι επειγόντως καφέ. Για κακή τύχη, όμως, το ότι νιώθεις συνεχώς εξαντλημένος δεν σχετίζεται μόνο με αυτά.

Ναι, ο καφές μπορεί πολύ άμεσα να σου δώσει το boost που χρειάζεσαι, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ και μετά από λίγο θα νιώθεις ξανά κουρασμένος. Τι χρειάζεσαι, λοιπόν; Αυτά τα 7 tips που σε αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειάς σου, σε χρόνο dt.

Φάε καλό πρωινό

Δεν πρέπει να ξεκινάς την ημέρα σου χωρίς το κατάλληλο πρωινό. Σύμφωνα με μελέτες, τα άτομα που τρώνε πρωινό κάθε πρωί, αισθάνονται λιγότερη κούραση και έχουν λιγότερο άγχος κατά τη διάρκεια της ημέρας, συγκριτικά με τα άτομα που το παραλείπουν. Εξάλλου, όλοι ξέρουμε ότι η πείνα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας.

Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι

Η μουσική λειτουργεί κυριολεκτικά ως φάρμακο, καθώς μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες στο σώμα. Πάρε λοιπόν τα ακουστικά σου ή το ηχείο σου – ό,τι προτιμάς και βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι. Σε χρόνο dt έχεις το ψυχικό boost που χρειαζόσουν.

Πιες νερό

Η αφυδάτωση μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι υπερβολικά κουρασμένος. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ακολουθείς τον κανόνα «οκτώ ποτήρια την ημέρα», αλλά πρέπει να πίνεις αρκετό νερό για να διατηρήσεις το σώμα σου ενυδατωμένο.

Φάε μια χούφτα αμύγδαλα

Μια χούφτα αμύγδαλα ή φιστίκια είναι πλούσια σε μαγνήσιο και φυλλικό οξύ. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για να αυξήσεις τα επίπεδα ενέργειάς σου. Η έλλειψη αυτών των θρεπτικών συστατικών από το σώμα σου, μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι εξουθενωμένος.

Πες «ναι» στην κανέλα

Ακόμα και η μυρωδιά από αυτό το αρωματικό μπαχαρικό μπορεί να μειώσει την κούραση και σε κάνει να αισθάνεσαι πιο συγκεντρωμένος. Η κανέλα έχει τη μαγική ιδιότητα να βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη γνωστική επεξεργασια.

Κάνε γυμναστική

Η άσκηση είναι ένας φυσικός ενισχυτής ενέργειας. Εάν δεν έχεις χρόνο, «στρίμωξε» στη μέρα σου μια προπόνηση – ακόμα και 15 λεπτών. Θα δεις πως έτσι τα επίπεδα ενέργειάς σου θα φτάσουν στην κορυφή.

Βγες στον ήλιο

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι μόνο λίγα λεπτά περπάτημα έξω στον ήλιο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, τη μνήμη και την ικανότητα απορρόφησης νέων πληροφοριών. Το να βγεις έξω για ένα χαλαρό περπάτημα, μπορεί ακόμη και να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.