WELL BEING FITNESS

Τι λάθη κάνετε μετά την άσκηση και δεν χάνετε κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

26 Ιουνίου 2018

jenna-anderson-696266-unsplash.jpg

Προπονείστε υπερβολικά πολύ. Ναι σωστά διαβάσατε. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η φράση; «μέτρον άριστον». Έτσι λοιπόν εάν ασκήστε σε υπερβολικό βαθμό, οι μύες σας δεν ξεκουράζονται και μπορεί να μη δείτε τα αποτελέσματα που περιμένατε. Καλό είναι το σώμα σας να ξεκουράζεται και να του δίνετε το χρόνο για να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Δεν κοιμάστε σωστά. Είναι σημαντικό να κοιμάστε νωρίς, καθώς αυτό θα βοηθήσει το σώμα σας να ξεκουραστεί και να επιτευχθεί πιο εύκολα η μυϊκή αποκατάσταση.

Διαβάστε εδώ: Η γυμναστική που κάνει η Adriana Lima για σφιχτούς γλουτούς

Καταναλώνετε επεξεργασμένα τρόφιμα. Το φαγητό που τρώτε πρέπει να είναι υγιεινό, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια των προπονήσεων να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα θρεπτικά συστατικά. Η καλύτερη επιλογή είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Είστε αφυδατωμένοι. Αν τα ούρα σας είναι πολύ σκούρα, είναι πιθανό να είστε αφυδατωμένοι. Αυτό είναι μια καταστροφή για την εκπαίδευση σας, γιατί ακόμα και 1% της αφυδάτωσης, έχει σημαντικό αντίκτυπο στην φυσική σας κατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε νερό, όταν ασκήστε και να στοχεύετε σε  2 λίτρα υγρών την ημέρα.

Τρώτε ακόμα και όταν δεν πεινάτε. Ένα άλλο λάθος είναι να αντιμετωπίζετε τα τρόφιμα με συναισθηματικό τρόπο, και όχι με πιο ορθολογικό. Πολλοί άνθρωποι τρώνε ορισμένες τροφές για να αισθανθούν καλύτερα. Εάν μπορείτε να δείτε τα τρόφιμα, σαν καύσιμα για το σώμα σας, τότε θα τρώτε όταν πεινάτε πραγματικά και θα σταματάτε όταν νιώθετε, ελαφρώς πλήρεις.

Παραλείπετε το στρετσινγκ. Πολλοί άνθρωποι παραλείπουν το τέντωμα μετά την προπόνηση, κάτι που είναι πραγματικά μεγάλο λάθος. Το στρετσινγκ είναι σημαντικό, γιατί μειώνει τις ορμόνες του στρες και ελαχιστοποιεί την μυϊκή δυσκαμψία και τους τραυματισμούς μετά από την προπόνηση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.