WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το τεστ που θα αποκαλύψει αν είσαι θύμα συναισθηματικής κακοποίησης


JTeam

8 Απριλίου 2023

Το τεστ που θα αποκαλύψει αν είσαι θύμα συναισθηματικής κακοποίησης
pexels
Μήπως βρίσκεσαι σε μια κακοποιητική σχέση;

Τα κουίζ, τα ψυχολογικά τεστ και οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι από τα αγαπημένα πράγματα των χρηστών του διαδικτύου. Τίποτα δεν είναι πιο ικανοποιητικό από το να μπορείς να καταλάβεις πώς λειτουργεί ο εαυτός σου.

Το σημερινό σχετίζεται με μια μορφή βίας, τη συναισθηματική κακοποίηση, η οποία πολλές φορές δεν είναι ορατή επειδή δεν έχει σημάδια, όπως για παράδειγμα η σωματική. Μπορεί να βρίσκεσαι λοιπόν σε μια σχέση, στην οποία ο σύντροφός σου σε χειραγωγεί και παίρνει τον έλεγχο της ζωής σου.

Για να ανακαλύψεις αν βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση, μπορείς να κάνεις το τεστ εδώ.

Η υποτίμηση, οι λεκτικές επιθέσεις, οι κατηγορίες και οι απειλές, η έντονη κριτική, η απομόνωση και η έλλειψη τρυφερότητας είναι μορφές της συναισθηματικής βίας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέπονται

Οι κακοποιητικές σχέσεις δεν ξεκινούν από την αρχή άσχημα. Επιφανειακά τον πρώτο καιρό, ο σύντροφος δείχνει αγάπη, φροντίδα και στοργή. Στη συνέχεια, αρχίζει να χρησιμοποιεί τεχνικές μέσα κυρίως από δώρα για να παγιδεύσει το θύμα ώστε να εξιδανικεύσει την μορφή του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.