WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η σοκαριστικά απλή συνήθεια που θα σώσει τη σχέση σου


JTeam

26 Φεβρουαρίου 2023

Η σοκαριστικά απλή συνήθεια που θα σώσει τη σχέση σου
Unsplash/Kenny Eliason
Είναι χαζό, αλλά όχι αυτονόητο

Όταν μιλάμε για ερωτικές σχέσεις με μεγάλη διάρκεια, νομίζουμε ότι χρειάζονται μεγαλειώδεις κινήσεις και ριζικές αλλαγές. Μέχρι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι χρειάζεται, και εγκαταλείπουμε.

Εκτός από τον βασικό κανόνα που μάς λέει να μην σταματάμε να βγαίνουμε ραντεβού και να μην επιτρέπουμε στη ρουτίνα να φωλιάζει στη σχέση μας, υπάρχει ένας ακόμη πιο βασικός, και θα σου ακουστεί εντελώς χαζός.

«Να είστε φίλοι». Θα έπρεπε να είναι δεδομένο για τις σχέσεις που διαρκούν πολύ, αλλά δεν είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάς το ερωτικό κομμάτι, αλλά ότι ρωτάς τον άλλο για τη μέρα του, συζητάτε για τα μικρά και τα μεγάλα, γελάτε παρέα και δεν καλλιεργείτε συνεχώς αυτό το είδος της σχέσης σας. Έτσι όπως σε ενδιαφέρουν οι φιλίες σου, έτσι πρέπει να λειτουργείς και με τον σύντροφό σου.

Να φιλτράρεις τι θα πεις και να προσέχεις μην πληγώσεις τον άλλο. Να σέβεσαι τον χώρο και τον χρόνο του και να μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο. Να μοιράζεστε τα ενδιαφέροντά σας, και να κάνετε πράγματα από κοινού. Ο έρωτας είναι υπέροχος αλλά δεν αρκεί για να διατηρηθεί καιρό μία σχέση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.