WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αντιμετωπίστε τον διαβήτη κύησης


20 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν ένα μωρό είναι στο δρόμο, η συγκίνηση είναι πολύ μεγάλη και σαν μελλοντικές μανούλες σίγουρα θα έχετε προσπαθήσει, να ακολουθείτε  όλα όσα σας έχει πει ο γιατρός σας. Ενώ, όμως είστε περισσότερο από ό, τι στα μισά της εγκυμοσύνης και όλα φαίνονται μια χαρά, ξαφνικά ο γυναικολόγος, σας λέει ότι έχετε διαβήτη κύησης. Τότε, οι ερωτήσεις στο μυαλό σας πέφτουν βροχή: Τι είναι, τι μπορώ να κάνω γι 'αυτό, θα βλάψει το μωρό; Πάρτε μια ανάσα, χαλαρώστε και διαβάστε τα παρακάτω, ώστε να γνωρίζετε τι χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση.

Πρώτον, και πιο σημαντικό, εφ 'όσον κρατάτε τον διαβήτη κύησης υπό έλεγχο, το μωρό σας θα είναι ασφαλές. Ο διαβήτης κύησης είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, τα οποία είναι υψηλότερα από το φυσιολογικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Για να αποφύγετε προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να έχετε τον διαβήτη κύησης καλά ελεγχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι, πρέπει να τρώτε υγιεινά και να ασκείστε, ώστε να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε ή κοντά στο φυσιολογικό. Άρα, να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα και να  αποφεύγετε  τα ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά . Επιπλέον, να δώσετε έμφαση στην άπαχη πρωτεΐνη, όπως πουλερικά χωρίς πέτσα, τα θαλασσινά, και τα αυγά, και στους υδατάνθρακες που είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, ζυμαρικά, ψωμί και ρύζι ολικής άλεσης. Ο στόχος σας πρέπει να είναι, να μην αφήνετε τον οργανισμό σας νηστικό  περισσότερο από τρεις έως τέσσερις, και να σχεδιάζετε τρία γεύματα και τρία σνακ ημερησίως.

Η άσκηση παίζει επίσης, μεγάλο ρόλο στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα εντός των φυσιολογικών ορίων. Δραστηριότητες χαμηλής έντασης, όπως το περπάτημα και το κολύμπι είναι ιδανικές επιλογές, και πολλά κέντρα υγείας και κοινοτικά κέντρα προσφέρουν προγεννητικά μαθήματα γυμναστικής. Ανεξάρτητα από το είδος της προπόνησης που θα επιλέξετε, μιλήστε με τον γιατρό σας πριν από την άσκηση.

Ευτυχώς, η ανάπτυξη διαβήτη κύησης δεν σημαίνει ότι θα έχετε διαβήτη για το υπόλοιπο της ζωής σας. Η συνθήκη διορθώνεται , αφότου το μωρό γεννιέται και οι ορμόνες της εγκυμοσύνης υποχωρούν. Ωστόσο, θα είστε σε μεγαλύτερο κίνδυνο,  να αναπτύξετε διαβήτη κύησης σε επόμενες εγκυμοσύνες, καθώς και στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2 αργότερα στη ζωή σας. Άρα, οι πιο σημαντικές ενέργειες, μετά τον τοκετό, είναι, να συνεχίζετε να τρώτε υγιεινά και να έχετε τακτική δραστηριότητα. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει, ότι 30 λεπτά άσκησης πέντε ημέρες την εβδομάδα και η απώλεια βάρους περίπου 15 κιλά, αν είστε υπέρβαρες, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά περίπου 60%.

Σίγουρα κανείς δεν είναι ευτυχής όταν προκύπτουν ζητήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά αν έχετε διαγνωστεί με διαβήτη κύησης, να είστε σίγουρες, ότι με μερικά απλά βήματα μπορείτε να τον κρατήσετε υπό έλεγχο, και δεν θα έχετε καμία επίδραση σε αυτές τις ευτυχισμένες μέρες της ζωής σας.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.