WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες τροφές βοηθάνε την «αποτοξίνωση»;


Τζουλιάννα Καρνέζη

10 Μαΐου 2017

stocksnap-aei66heq25.jpg

Η διατροφή φυσικά. Αν λοιπόν θέλετε να ακολουθήσετε μια «αποτοξίνωση»  ώστε να καθαρίσετε το σώμα σας από τις διάφορες επιβλαβείς τοξίνες, διαλέξτε τις παρακάτω τροφές και θα νιώθετε ευτυχισμένοι και γεμάτοι ενέργεια.

Αγκινάρες

Έρευνες δείχνουν ότι οι αγκινάρες μπορούν να βοηθήσουν τη λειτουργία του ήπατος, το οποίο με τη σειρά του συμβάλει στην εκκαθάριση του σώματος από τις τοξίνες. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό όργανο για την αποτοξίνωση από το ήπαρ. Βοηθάει στο μεταβολισμό του λίπους και απαλλάσσει το σώμα μας από τα πρόσθετα των τροφίμων, από τις τοξίνες και από οτιδήποτε άλλο μπορεί να βλάψει τον οργανισμό.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να έχει θετική συμβολή,  στην πρόληψη ασθενειών όπως της στεφανιαίας νόσου, της νόσου του Alzheimer και άλλων.

Τσάι

Όχι όμως οποιοδήποτε τσάι, αλλά το πράσινο τσάι. Και γιατί το συγκεκριμένο ρόφημα; Γιατί το πράσινο τσάι περιέχει φλαβονοειδή.

Τα φλαβονοειδή ανήκουν στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών.

Τα αντιοξειδωτικά υπάρχουν σε πολλά τρόφιμα  και μία από τις πολλές τους ιδιότητες είναι ότι δεσμεύουν και εξουδετερώνουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της υγείας μας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πίνετε καθημερινά 2 με 3 φλιτζάνια πράσινο τσάι Lipton και θα λάβετε αρκετά οφέλη για την υγεία σας.

Τζίντζερ

Η ιατρική αξία αυτής τη ρίζας χρονολογείται από την αρχαία Κίνα και μέχρι σήμερα πιστεύεται ότι προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Θεωρείται επίσης ότι μπορεί να βοηθήσει στη σωστή λειτουργία του εντέρου, συμβάλλοντας στην αποβολή των τοξινών. Μπορείτε να προσθέσετε το τζίντζερ σε τρόφιμα ή να το πιείτε με νερό.

Βασιλικός

Αυτό το μπαχαρικό έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Επιπλέον,  βοηθάει στην υποστήριξη της λειτουργίας των νεφρών και μπορεί να δράσει ως διουρητικό, βοηθώντας το σώμα να αποβάλλει διάφορες ανεπιθύμητες τοξίνες.

Λάχανο

Εκτός ότι το λάχανο συμβάλει στην αποβολή τοξινών από το ήπαρ, μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τη δυσκοιλιότητα, καθαρίζοντας το έντερό σας.

Cranberries

Είναι δημοφιλή, βοηθούν  στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και παίζουν επίσης, σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι, τα cranberries είναι πλούσια σε αντι-φλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά, που συμβάλλουν στην ενίσχυση  του ανοσοποιητικού, μπορούν να βοηθήσουν στην καρδιαγγειακή λειτουργία και να προωθήσουν την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.