Ποιες τροφές να αποφεύγετε για να χάσετε λίπος

Τζουλιάννα Καρνέζη
Τρίτη, 09 Μαΐου 2017
arxeio-lhpshs.jpg

Το μυστικό για την απώλεια λίπους είναι να γνωρίζετε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε ή έστω να περιορίζετε στο ελάχιστο.

Παγωτό

Είμαι βέβαιη ότι δεν αποτελεί έκπληξη το συγκεκριμένο γλυκό, όμως δεν είναι στη λίστα με τα απαγορευμένα για τους λόγους που νομίζετε. Τα περισσότερα παγωτά είναι πλούσια σε ζάχαρη και σε trans λιπαρά οξέα, καθώς και σε τεχνητά χρώματα, πολλά από τα οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι επικίνδυνα για την υγεία και το βάρος σας. Φυσικά υπάρχουν και πιο υγιή παγωτά, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε αυτό το καλοκαιρινό γλυκό είναι να το φτιάξετε μόνοι σας.

Πίτσα

Οι περισσότερες πίτσες είναι πλούσιες σε συντηρητικά και trans λιπαρά οξέα, με αποτέλεσμα να προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους και του σακχάρου στο αίμα. Όταν αυξάνεται απότομα η γλυκόζη στο αίμα, έχετε υπογλυκαιμία με αποτέλεσμα να πεινάτε πολύ γρήγορα και να θέλετε να φάτε ό,τι έχετε μπροστά σας. Φτιάξτε τη δική σας πίτσα ώστε να γνωρίζετε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε.

Τηγανιτές πατάτες

Είναι γνωστό ότι οι τηγανιτές πατάτες περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, αλλά περιέχουν επίσης καρκινογόνες ουσίες, τα ακρυλαμίδια. Αυτές οι ουσίες σχηματίζονται όταν οι πατάτες θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως γίνεται στο τηγάνισμα, και μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στον οργανισμό, προκαλώντας πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου, της αρθρίτιδας, και, φυσικά, την αύξηση του σωματικού βάρους.

Πατατάκια

Δεν αποτελεί έκπληξη που τα πατατάκια αυξάνουν το σωματικό λίπος, αλλά μπορεί να σας εκπλήξει εάν μάθετε ότι σύμφωνα με το Health Canada, τα πατατάκια συνήθως περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα των τοξικών ακρυλαμιδίων  από οποιουδήποτε άλλο τρόφιμο. Φτιάξετε μόνοι σας πατατάκια χρησιμοποιώντας γλυκοπατάτες και κάνοντας τα ψητά αντί τηγανητά.

Επεξεργασμένα αλλαντικά

Τα επεξεργασμένα αλλαντικά και τα κρέατα, όπως μπέικον, λουκάνικο, σαλάμια περιέχουν πολλές θερμίδες, λίπη και νάτριο. Η κατανάλωση τους σε τακτική βάση, εκτός ότι είναι επιβλαβή για την υγεία, σας φέρνει πιο κοντά στην αύξηση του λίπους στο σώμα σας. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα αποφεύγετε επιμελώς. Επιπλέον σύμφωνα με έρευνες η καθημερινή κατανάλωση αλμυρών επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου κατά 42% και διαβήτη κατά 19%.

Διαβάστε επίσης: Τελικά τα επεξεργασμένα κρέατα προκαλούν καρκίνο;

Τρόφιμα διαίτης

Τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα διαίτης έχουν κατακλίσει τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Και ενώ θα περίμενε κανείς να μειώνεται η παχυσαρκία, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Και ο λόγος είναι ότι πολλά από τα φαγητά διαίτης είναι πλούσια σε trans λιπαρά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην αδυνατίζουν αλλά να ευθύνονται επίσης για πολλά προβλήματα υγείας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα