WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί πρήζονται τα πόδια σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

14 Μαΐου 2017

legs-window-car-dirt-road-51397.jpeg

Ευτυχώς οι περισσότερες αιτίες που πρήζονται τα πόδια δεν είναι επικίνδυνες. Ο πιο βασικός λόγος είναι η ορθοστασία, όπου μετά από μια μέρα κούρασης, ανατρέπεται η ισορροπία των υγρών που κινούνται στις φλέβες και μεταφέρουν το οξυγόνο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το αίμα να συγκεντρώνεται στα κάτω άκρα και να πρήζονται τα πόδια. Άλλες αιτίες είναι η υπερβολική ζέστη που χαλαρώνει τους μύες και δυσκολεύει την κυκλοφορία. Η ακινησία η οποία εμποδίζει τη ροή του αίματος δυσκολεύοντας την κυκλοφορία του στα κάτω άκρα.

Επίσης η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο αφού το σώμα μας προσπαθώντας να το αποβάλλει κρατάει περισσότερα υγρά. Αλλά και το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο αποτελεί μια ακόμα σοβαρή αιτία της κατακράτησης υγρών με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες που περιμένουν περίοδο να βιώνουν διάφορα δυσάρεστα συμπτώματα, όπως το πρήξιμο των ποδιών.

Διαβάστε επίσης: Αυτή την ιδιότητα του αλατιού σίγουρα δεν την γνωρίζατε

Γενικά πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η κίνηση συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος και την καλή υγεία των ποδιών, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον καθοριστικό ρόλο παίζει και η διατροφή σας η οποία μπορεί να καταπολεμήσει το οίδημα. Αποφύγετε το πολύ αλάτι, καθώς δημιουργεί κατακράτηση υγρών στον οργανισμό, και φροντίστε να πίνετε πολύ νερό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.