WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε τι έκανα για ένα μήνα και κοιμόμουν σαν μωρό


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Μαΐου 2017

11240756-667518893380313-1093003235-n.jpg

Τελικά έπρεπε να κάνω κάτι, διαφορετικά όλο αυτό θα είχε αρνητικό αντίκτυπο και στην καθημερινότητά μου. Έτσι αφού διάβασα διάφορες τεχνικές που σε βοηθάνε να κοιμηθείς, εφάρμοσα μερικές από αυτές και το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό: η αϋπνία έφυγε και την υποδέχτηκε ο Μορφέας.  

Σταμάτησα να πιέζω τον εαυτό μου να κοιμηθεί.

Κάθε φορά που έπεφτα στο κρεβάτι και διαπίστωνα ότι δεν μπορούσα να κοιμηθώ, σηκωνόμουνα και ασχολιόμουνα με κάτι άλλο που με ευχαριστούσε. Διάβαζα ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό ή άκουγα απαλή μουσική. Το αποτέλεσμα; Μετά από λίγη ώρα που επέστρεφα στο κρεβάτι, με έπαιρνε ο ύπνος πολύ πιο εύκολα.

Έκανα ένα ζεστό μπάνιο.

Κάθε φορά που βγαίνουμε από ένα ζεστό μπάνιο ή ντους το σώμα μας ηρεμεί πιο γρήγορα και η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη, αρχίζει και μειώνεται. Πλέον έχω υιοθετήσει κάθε βράδυ ένα χαλαρωτικό μπάνιο και μπορώ να κοιμηθώ πιο εύκολα αλλά και χωρίς διακοπές.

Άρχισα το διαλογισμό.

Μη φανταστείτε ότι έγινα γιόγκι, απλά κάθε βράδυ πριν πέσω για ύπνο έκανα ένα μίνι διαλογισμό και επικεντρωνόμουν στην αναπνοή μου. Αυτή η τεχνική καταπολέμησε την αϋπνία και μείωσε το άγχος και το στρες της καθημερινότητας. Φυσικά πρέπει να αναφέρω ότι δεν λύθηκε από τη μια μέρα στην άλλη το πρόβλημα, αντ αυτού χρειάστηκαν κάποιες μέρες μέχρι το μυαλό μου να ηρεμήσει και να αδειάσω όλες τις αρνητικές σκέψεις.

Διαβάστε επίσης: Γιατί είναι σημαντικό να κάνετε διαλογισμό κάθε μέρα

Προσπάθησα να ακολουθήσω μια ρουτίνα ύπνου

Αν και η συγκεκριμένη τεχνική μου φαινόταν αρκετά δύσκολη, ωστόσο κατάφερα και ακολούθησα ένα χρονοδιάγραμμα για τον ύπνο αλλά και για την αφύπνιση. Ακόμα και τα Σαββατοκύριακα κοιμόμουν και ξυπνούσα συγκεκριμένες ώρες και έτσι μπόρεσα να εντάξω τον οργανισμό μου σε μια ρουτίνα ύπνου. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.