WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Katie Holmes: Η δίαιτα που ακολούθησε και έχασε όλα τα περιττά κιλά μέσα σε ένα μήνα


Τζουλιάννα Καρνέζη

30 Ιανουαρίου 2018

122222.jpg

Η Katie έκανε τηνΠαλαιολιθική Δίαιτα – Paleo Diet η οποία έχει σαν θεωρία πως διατροφή που ακολουθούσαν οι άνθρωποι των σπηλαίων ήταν πιο υγιεινή. Το περιεχόμενο της  Paleo Diet βασίζεται στην κρεατοφαγία, αφού αυτή ήταν η διατροφή που ακολουθούσαν οι πρωτόγονοι κυνηγοί. Επιτρέπεται η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, πουλερικών, ψαριών, αυγών, φρούτων, λαχανικών και ωμών καρπών. Ενώ απαγορεύονται τα έλαια, το αλκοόλ, τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά, τα δημητριακά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα γλυκά, τα αναψυκτικά και τα λιπαρά ή και επεξεργασμένα κρέατα. Θα ήθελα να επισημάνω ότι έχουν κυκλοφορήσει πολλές εκδοχές, αλλά ο βασικός κανόνας είναι πως πρέπει να τρεφόμαστε όπως ακριβώς τρέφονταν οι πρόγονοί μας την Παλαιολιθική περίοδο, πριν δηλαδή αναπτυχθεί η γεωργία. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε η συγκεκριμένη δίαιτα δεν είναι και πολύ εύκολη αφού περιορίζει μια μεγάλη γκάμα τροφίμων.

Παρόλα αυτά η αλήθεια για το αν αυτή η δίαιτα είναι αποτελεσματική βρίσκεται κάπου στη μέση. Όσοι υποστηρίζουν την Παλαιολιθική Δίαιτα ισχυρίζονται πως μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια κιλών, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο επιστημονικό δεδομένο που να υποστηρίζει αυτή τη θεωρία. Επίσης, η απαγόρευση ολόκληρων ομάδων τροφίμων, όπως τα γαλακτοκομικά, μπορεί να θεωρηθεί επιβλαβής για την υγεία. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια διατροφή που έχει ζωική προέλευση μπορεί να επιβαρύνει το λιπιδαιμικό προφίλ και να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, κυρίως όταν εφαρμόζεται στη σημερινή εποχή.

Από  την άλλη μεριά η συγκεκριμένη δίαιτα έχει και κάποια οφέλη, όπως για παράδειγμα ότι βασίζεται στην κατανάλωση κρέατος ελεύθερης βοσκής. Και όπως είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο τα ζώα ελεύθερης βοσκής έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Τέλος το γεγονός ότι απαγορεύει την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, μας βοηθάει να απαλλαγούμε από τρόφιμα που είναι επιβλαβή για την υγεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.