WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και την αύξηση βάρους


Τζουλιάννα Καρνέζη

9 Φεβρουαρίου 2018

22069904-151285652142226-6717043338698031104-n.jpg

Τα υψηλά ποσοστά διαταραχών της διάθεσης, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης αποτελούν ένα σύμπτωμα των πολυκυστικών ωοθηκών. Και όπως είναι γνωστό όταν αλλάζει συνέχεια η διάθεση μπορεί να οδηγηθείτε σε αύξηση σωματικού βάρους. Τι να κάνετε;  Εάν πιστεύετε ότι πάσχετε από κατάθλιψη, πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας για τις πιθανές θεραπείες.

Η περίσσεια τεστοστερόνης είναι ένα ακόμα σύμπτωμα του PCOS και συνδέεται με αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη η οποία με τη σειρά της είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση του λίπους, ειδικά στην κοιλιακή χώρα. Και όταν αυξάνεται το βάρος, αυξάνεται και η αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία προάγει την παραγωγή της τεστοστερόνης. Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση βάρους και στην εμφάνιση διαβήτη. Τι να κάνετε; Για να αποτρέψετε την αντίσταση στην ινσουλίνη θα πρέπει να διατηρείτε σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Για να το πετύχετε πρέπει να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και φυσικά να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαβάστε εδώ: Δεν έτρωγα μετά τις 20:00 το βράδυ για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη

Εάν έχετε σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ένας από τους λόγους που παίρνετε κιλά, είναι επειδή το σώμα σας είναι προγραμματισμένο να αποθηκεύει περισσότερο λίπος, σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο για να κάψετε λίπος και να διατηρήσετε το βάρος σας. Τι να κάνετε; Η ισορροπημένη διατροφή που εστιάζει σε υγιή τρόφιμα μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να μην πάρετε περιττά κιλά.

Ένα τελευταίο σύμπτωμα του PCOS είναι η διαταραχή των ορμονών που ρυθμίζουν την πείνα και τον κορεσμό, όπως είναι η γκρελίνη και η λεπτίνη. Αυτό σημαίνει ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να νιώσετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα έχετε φάει αρκετά. Τι να κάνετε; Να μιλήσετε με το γιατρό σας και να σχεδιάζετε τα γεύματα σας ώστε να έχουν πάντα όλες τις ομάδες τροφίμων. Και ως προληπτικό μέτρο φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό, για να μην μπερδεύετε το αίσθημα της δίψας με αυτό της πείνας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.