WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν πίνετε νερό με λεμόνι κάθε μέρα για ένα μήνα


Τζουλιάννα Καρνέζη

30 Απριλίου 2018

j-kelly-brito-416265-unsplash.jpg

Καταρχάς θα διώξετε όλες τις τοξίνες από τον οργανισμό σας, έτσι δεν είναι; Κι όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το ήπαρ, οι πνεύμονες, οι νεφροί και το δέρμα είναι υπεύθυνα για να αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Το σώμα μας έχει την ικανότητα να αποβάλλει μόνο του όλες τις τοξίνες και γενικά  τις ουσίες που του είναι άχρηστες. Το λεμόνι θα μπορούσε να βοηθήσει αν καταναλωνόταν σε πολύ μεγάλες ποσότητες, κάτι που δεν είναι εφικτό. Γι αυτό αν θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες, απλά περιορίστε την έκθεση σας στις βλαβερές ουσίες.

Διαβάστε εδώ: Τόσα γεύματα πρέπει να τρώτε καθημερινά για να χάσετε κιλά

Θα χάσετε κιλά λόγω της αλκαλική δράσης; Και εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Η αλκαλική δίαιτα είναι άλλη μια τάση της εποχής μας. Στόχος της είναι να ισορροπήσει το pH του αίματος στο σώμα, το οποίο ανάλογα με τις τροφές που καταναλώνουμε, το άγχος και τη συναισθηματική φόρτιση χάνει την ισορροπία του. Το λεμόνι είναι μια όξινη τροφή που όταν μπει στο σώμα γίνεται αλκαλική και έτσι μπορεί να συμβάλει στη ισορροπία του  pH. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι ότι καμία τροφή δεν μπορεί να αλλάξει τόσο απλά το pH του αίματος. Τα όργανα στο σώμα μας δουλεύουν για να διατηρούν σταθερό το pH και οι τροφές δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό.

Τέλος πολλοί πιστεύουν ότι εάν πίνουν νερό με λεμόνι για αρκετό καιρό θα αυξήσουν τον μεταβολισμό και κατ επέκταση θα χάσουν βάρος. Όμως δυστυχώς δεν υπάρχει μέχρι σήμερα τουλάχιστον κάποια επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει αυτή την πεπόιθηση. Ωστόσο, το νερό με λεμόνι, όπως όλα τα υγρά, μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του κορεσμού και στην ενυδάτωση, έτσι ώστε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, εφόσον ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής. Είτε πίνετε τσάι, σκέτο νερό, βότανα, λεμόνι θα έχετε την ίδια βοήθεια στην προσπάθεια σας απώλειας κιλών. Όμως πολλές φορές το νερό με λεμόνι λειτουργεί ως placebo, ενισχύοντας τις υγιεινές διατροφικές επιλογές. Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει λόγος να το κόψετε, αρκεί να προσέχετε το σμάλτο των δοντιών σας και με την προϋπόθεση ότι δεν σας δημιουργεί γαστρεντερικά προβλήματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.