WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κάθεστε όλη μέρα; Να πώς θα βελτιώστε τη στάση του σώματός σας μέσα σε 5 λεπτά


JTeam

4 Φεβρουαρίου 2022

Κάθεστε όλη μέρα; Να πώς θα βελτιώστε τη στάση του σώματός σας μέσα σε 5 λεπτά
ROCKETMANN TEAM from Pexels
Ένα πρόγραμμα που μπορούμε να εκτελέσουμε οπουδήποτε, για να μην μας πει κανείς, ποτέ, ότι «οι ώμοι γέρνουν»

Είτε εργαζόμαστε από το σπίτι, είτε πηγαίνουμε κανονικά στο γραφείο, περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας καθιστοί σε μία καρέκλα. Καμπουριάζουμε, αισθανόμαστε πόνο στη μέση, η στάση του σώματός μας είναι κακή.

Είναι σημαντικό να κινούμαστε όσο περισσότερο γίνεται, να κάνουμε γυμναστική, αλλά υπάρχουν μέρες που αυτό είναι απλώς ανέφικτο – όχι μόνο λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, αλλά κι επειδή ίσως δεν έχουμε όρεξη. Παρακάτω λοιπόν, θα δούμε ένα πεντάλεπτο πρόγραμμα γυμναστικής που θα τεντώσει την πλάτη μας, θα δυναμώσει τον κορμό και μπορούμε να κάνουμε οπουδήποτε, για να βελτιωθεί η στάση μας.

Εκτελούμε κάθε άσκηση για 30 δευτερόλεπτα και περνάμε στην επόμενη, ενώ επαναλαμβάνουμε το σετ δύο φορές. Ακόμη κι αν κουραστούμε, σε 5 λεπτά θα έχουν τελειώσει όλα.

Άσκηση 1: Τεντώνουμε τα χέρια πάνω από το κεφάλι και κάνουμε καθίσματα

Άσκηση 2: Τεντώνουμε τα χέρια πάνω από το κεφάλι, πλέκουμε τα δάχτυλα και τεντώνουμε τον κορμό εναλλάξ, προς τα δεξιά και προς τα αριστερά

Άσκηση 3: Ραχιαίοι «Superman»

Άσκηση 4: Γέφυρα γλουτών

Άσκηση 5: Κοιλιακοί «ποδήλατο»

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.