WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 2 μυστικά μακροζωίας από μία γυναίκα στην Ιαπωνία, που έκλεισε τα 119


JTeam

27 Μαρτίου 2022

Τα 2 μυστικά μακροζωίας από μία γυναίκα στην Ιαπωνία, που έκλεισε τα 119
Δύο καθημερινές συνήθειες που την έφτασαν στα 119

Δεν έχω καταλάβει ποια είναι τα μυστικά που σε οδηγούν στη μακροζωία. Είναι καθαρά θέμα γονιδίων; Μήπως η τύχη παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο;

Σύμφωνα με τον μακροβιότερο άνθρωπο σήμερα (και 3ο ever) Kane Tanaka, που έχει περάσει και 2 Παγκοσμίους Πολέμους, την ισπανική γρίπη και, προς το παρόν, έναν κορονοιό, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που την κρατούν στη ζωή. Σήμερα ζει σε έναν οίκο ευγηρίας και ελπίζει να περάσει τα 122, για να πετύχει το ρεκόρ του μακροβιότερου ανθρώπου μέχρι σήμερα.

Τα δύο βασικά μυστικά της

Όπως μάθαμε, δύο είναι οι καθημερινές συνήθειες που συμβάλουν στην πολυπόθητη μακροζωία. Πρώτον ξυπνά κάθε μέρα στις 6 για να μην χάνει τη μέρα της. Δεύτερον, λατρεύει τα μαθηματικά και τα αριθμητικά παζλ. Φροντίζει να γεμίζει τα απογεύματά της με αυτόν τον τρόπο. Κοινώς, αν ξέρετε από μαθηματικά και ξυπνάτε πολύ νωρίς, υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσετε τα 100.

Η Tanaka υποστηρίζει όμως ότι η οικογένεια, η πίστη της στον Θεό, ο καλός ύπνος, η σωστή διατροφή και η αισιόδοξη στάση της, τη βοήθησαν να φτάσει στο σήμερα. Επίσης, θα έπαιξε σίγουρα ρόλο το ότι είναι πολίτης μίας χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας (84,2 κατά μέσο όρο). Και στα δικά μας!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.