Το σώμα και το μυαλό είναι αλληλένδετα και το ένα επηρεάζει το άλλο. Στο πώς λειτουργεί το ανοσοποιητικό, κατά πόσο το άγχος επιδρά πάνω του αλλά και στο αν θα βρούμε το κίνητρο για γυμναστική. Ναι, σωστά διάβασες.
Ακόμα και αν δεν έχεις γεννηθεί με αθλητικά γονίδια, μπορείς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να μιμηθεί αυτό ενός αθλητή. Και τα παρακάτω κόλπα θα αποδειχθούν πολύ χρήσιμα.
Η μυική μνήμη
Είναι το κλασικό «το σώμα θυμάται». Όσο περισσότερο εξασκείσαι σε κάτι, τόσο περισσότερο δυναμώνεις τις συνδέσεις του νευρικού συστήματος. Είναι ο κανόνας των 10.000 ωρών. Όταν κάτι επαναλαμβάνεται, ο εγκέφαλος ξοδεύει πολύ λιγότερη ενέργεια για να το κάνει.
Ξέχνα την αποτυχία
Δεν γίνεται να ξεκινάς κάτι με το σκεπτικό ότι θα αποτύχεις. Σκέψου σαν επαγγελματίας αθλητής και δώσε δύναμη στο σώμα, ξεκινώντας από το μυαλό. Την επόμενη φορά που θα βαρυγκομήσεις στο γυμναστήριο, κάνε μία παύση και σκέψου. Ο εσωτερικός σου μονόλογος είναι υποστηρικτικός ή σου βάζει τρικλοποδιά;
Μην υποτιμάς τη δύναμη της μουσικής
Γιατί κάποια playlists σε ωθούν στο να γυμναστείς με μεγαλύτερη ένταση ή διάρκεια; «Η μουσική ενεργοποιεί τις περιοχές συναισθήματος του εγκεφάλου και αυτό θα μας δώσει σίγουρα το κίνητρο», εξηγεί η Δρ. Allison Brager. Σε κάνει να δεσμεύεσαι και να γυμνάζεσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.