WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 καλοί λόγοι για να πίνεις ακόμα περισσότερο νερό τον χειμώνα


JTeam

11 Ιανουαρίου 2024

7 καλοί λόγοι για να πίνεις ακόμα περισσότερο νερό τον χειμώνα
Pexels/ Arnie Watkins
Το να πιάνεις ένα μπουκάλι με νερό μπορεί να σου φαίνεται το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μέσα στο κρύο

Περισσότερος χρόνος σε εσωτερικούς χώρους, λιγότερη σωματική δραστηριότητα και μεγαλύτερος κίνδυνος κρυολογήματος. Κάπως έτσι είναι ο χειμώνας. Αλλά, υπάρχει πάντα ένας σύμμαχος. Ένας σύμμαχος που μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις ενυδατωμένος και υγιής.

Ο λόγος για το νερό. Και ναι, καταλαβαίνουμε ότι το να πιάνεις ένα μπουκάλι με νερό μπορεί να σου φαίνεται το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μέσα στο κρύο. Ωστόσο, η επαρκής ενυδάτωση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ κατά τη διάρκεια των παγωμένων μηνών.

Παρακάτω θα βρεις 7 καλούς λόγους για να πίνεις περισσότερο νερό τον χειμώνα.

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο αδύναμο τον χειμώνα

Ο χειμώνας είναι συνώνυμος με το κρυολόγημα και τη γρίπη. Τα καλά νέα είναι ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να υποστηρίξει τη βέλτιστη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύοντας την παραγωγή και την κίνηση των κυττάρων.

Η κατανάλωση νερού βοηθά στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ενώ πολλοί θεωρούν ότι η αφυδάτωση μπορεί να συμβεί μόνο κατά τους θερμότερους μήνες, η αφυδάτωση όταν έχει αρκετό κρύο μπορεί επίσης να διαταράξει τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών. Η τακτική κατανάλωση νερού εξασφαλίζει μια υγιή ισορροπία ηλεκτρολυτών για τη βέλτιστη λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος

Το κρύο ξεραίνει το δέρμα

Το κρύο απορροφά την υγρασία του δέρματος, αφήνοντάς το ξηρό. Ωστόσο, η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο και να αποτρέψει την ξηροδερμία, η οποία συνοδεύεται από σκασίματα, δυσφορία, φαγούρα και ερεθισμό.

Η κατανάλωση νερού ρυθμίζει καλύτερα τη θερμοκρασία του σώματος

Η κατανάλωση αρκετού νερού το χειμώνα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της υγιούς θερμοκρασίας του σώματός σου. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητο βήμα για την ικανότητα του οργανισμού να αποτρέπει την υποθερμία.

Η θέρμανση στους εσωτερικούς χώρους σε αφυδατώνει

Η θέρμανση στους εσωτερικούς χώρους μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω την αφυδάτωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Όλοι ξέρουμε ότι το air-condition ξεραίνει το περιβάλλον. Γι’ αυτό, η κατανάλωση περισσότερου νερού είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των αφυδατωτικών επιδράσεων της εσωτερικής θέρμανσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Δεν παρατηρείς πόσο πολύ ιδρώνεις τον χειμώνα

Παρά τις ψυχρές θερμοκρασίες, το σώμα σου εξακολουθεί να ιδρώνει τον χειμώνα - αν και λιγότερο αισθητά από ό,τι όταν έχει ζέστη. Έτσι, μπορεί να μην έχεις επίγνωση της ποσότητας υγρών που χάνεις.

Το νερό αποτρέπει την αύξηση βάρους τον χειμώνα

Δεδομένου ότι τον χειμώνα είμαστε λιγότερο δραστήριοι, είναι εύκολο να πάρουμε μερικά επιπλέον κιλά. Η αφυδάτωση μπορεί συχνά να εκληφθεί λανθασμένα ως πείνα και να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Γι’ αυτό η σωστή ενυδάτωση μπορεί να σε βοηθήσει να ρυθμίσεις την όρεξή σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.