ΖΩΔΙΑ

Έτσι βιώνει κάθε ζώδιο το στρες


JTeam

31 Μαΐου 2022

Έτσι βιώνει κάθε ζώδιο το στρες
pexels
Εσύ πώς διαχειρίζεσαι το άγχος σου;

Ο αριθμός των ατόμων με αγχώδεις διαταραχές, ήταν αυξημένος και πριν την πανδημία. Κατά τη διάρκειά της, έφτασε στο απόγειο μαζί με πολλά ακόμη προβλήματα ψυχικής υγείας. Σύμφωνα με στατιστικά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στον πρώτο μόνο χρόνο της πανδημίας παρατηρήθηκε 25% αύξηση των συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αν θες να μάθεις πώς βιώνει και διαχειρίζεται κάθε ζώδιο το άγχος, αρκεί να ρίξεις μια ματιά σε όσα υπαγορεύουν τα άστρα:

Κριός

Με κυβερνήτη τον Άρη, δεν μπορεί παρά να έχεις συχνές συναισθηματικές εκρήξεις και πολύ άγχος, το οποίο δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς. Τα καλά νέα ωστόσο, είναι ότι βρίσκεις εύκολα τον τρόπο να αποφορτιστείς και να ξεχάσεις τη βασική αιτία που στο προκάλεσε, περνώντας σε μια πιο ήρεμη φάση.

Ταύρος

Δεν διακατέχεσαι εύκολα από το άγχος καθώς δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να πιέζεται από συναισθήματα που σου προκαλούν δυσφορία. Αφήνεις λίγο χώρο για αρνητικά συναισθήματα και μπορείς να διαχειρίζεσαι σωστά κάθε κατάσταση και φορτική συνθήκη.

Δίδυμοι

Η υπερπληροφόρηση της καθημερινότητας σού προκαλεί έντονο άγχος και σε κάνει να έρχεσαι αντιμέτωπος/η με αφόρητα συναισθήματα. Ωστόσο, αγαπημένες συνήθειες όπως το να διαβάσεις ένα καλό βιβλίο ή να δεις μια αγαπημένη σειρά, συχνά φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και σε αποφορτίζουν.

Καρκίνος

Ως ένα από τα πιο συναισθηματικά ζώδια, έχεις μάθει να ζεις μαζί με το άγχος. Μπορεί να προσπαθείς να το κρατάς μέσα σου αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εύκολο. Το καλύτερο είναι να αποδεχτείς αυτό που βιώνεις και να αφήσεις τον εαυτό σου να αισθανθεί όπως θέλει.

Λέων

Έχεις πολύ άγχος και πιέζεσαι να φανείς αντάξιος/α σε όλα, πράγμα που χειροτερεύει τα πράγματα και σε κάνει να νιώθεις ασφυκτικά. Δεν διαχειρίζεσαι εύκολα καταστάσεις που σου παρουσιάζονται και αφήνεις να κυριαρχήσουν πάνω σου ο πανικός και η απελπισία όταν τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θες.

Παρθένος

Το στρες σωματοποιείται στην περίπτωσή σου, Παρθένε. Οτιδήποτε σε αποδιοργανώνει και ταράζει την τάξη στην καθημερινότητά σου, σου προκαλεί έντονο στρες και σε κάνει να κυριεύεσαι από πανικό. Η ιδανικότερη λύση για αποφόρτιση είναι να αφήσεις για λίγο μακριά το κινητό και τις ασταμάτητες υποχρεώσεις.

Ζυγός

Όταν διαταράσσεται η ισορροπία στη ζωή σου, κυριεύεσαι από άγχος και συναισθήματα που δεν μπορείς εύκολα να δαμάσεις. Ωστόσο, οι φίλοι και τα αγαπημένα σου πρόσωπα μπορούν εύκολα να σου πάρουν μακριά κάθε πίεση και να σε κάνουν να ανασάνεις βαθιά και ανακουφιστικά.

Σκορπιός

Νιώθεις τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό γι' αυτό θα λέγαμε πως το άγχος είναι συνώνυμό σου. Κάποιες φορές ωστόσο, έχεις δημιουργικό άγχος με αποτέλεσμα να εξελίσσεσαι μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία χωρίς να πελαγώνεις.

Τοξότης

Το άγχος για σένα είναι βαρετό οπότε δεν το αφήνεις καν να σε πλησιάσει κάθε φορά που το νιώθεις να έρχεται κατά πάνω σου. Το αφήνεις έξω από τις περιπέτειες και τα ταξίδια που λατρεύεις να κάνεις σαν γνήσιος Τοξότης.

Αιγόκερως

Έχεις μάθει να μην αγνοείς το άγχος αλλά να το μετατρέπεις σε δύναμη κάθε φορά που νιώθεις να σε απειλεί. Ο τομέας που σε φορτίζει παραπάνω είναι ο εργασιακός και είναι ακριβώς αυτός που συνήθως θέτεις σε προτεραιότητα.

Υδροχόος

Δεν αφήνεις τίποτα να σε πτοήσει, πόσω μάλλον το άγχος. Βάζεις σε προτεραιότητα την αυτοφροντίδα και την αγάπη προς τον εαυτό σου και το στρες σίγουρα δεν έχει καμία θέση δίπλα σε αυτές τις έννοιες.

Ιχθείς

Κυριεύεσαι εύκολα από αρνητικά συναισθήματα καθώς είσαι από τους πιο ευαίσθητους του ζωδιακού και αυτό σημαίνει ότι παίρνεις πολλά πράγματα κατάκαρδα και γεμίζεις εύκολα με άγχος. Όμως, γρήγορα το ξεπερνάς και πας παρακάτω.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ζώδιό σας, τη σχέση σας, το μέλλον, τα οικονομικά, τους φίλους αλλά και τους καρμικούς ή τοξικούς σας συνδυασμούς.