CELEBRITIES

Φεστιβάλ Καννών: Η αποστομωτική απάντηση της Brie Larson, όταν τη ρώτησαν για τον Johnny Depp


JTeam

17 Μαΐου 2023

Φεστιβάλ Καννών: Η αποστομωτική απάντηση της Brie Larson, όταν τη ρώτησαν για τον Johnny Depp
Splash News
Χωρίς να πει τίποτα, η ηθοποιός τα είπε όλα

Το Φεστιβάλ Καννών ξεκίνησε και, ήδη από την πρεμιέρα, μας έχει δώσει πολύ υλικό για συζήτηση. Η επιστροφή του Johnny Depp στη μεγάλη οθόνη έπειτα από το τέλος της δικαστικής διαμάχης του με την Amber Heard, είναι γεγονός, οι αντιδράσεις για αυτήν την επιστροφή ποικίλλουν και δημοσιογράφος προσπάθησε να βγάλει την είδηση της ημέρας όταν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ρώτησε την Brie Larson πώς νιώθει για όλο αυτό.

Για την ιστορία, η ηθοποιός υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια του κινήματος #MeToo, αλλά και μέλος της επιτροπής του Time's Up. Τώρα, ανήκει στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ. Ο ρεπόρτερ, λοιπόν, θέλησε να μάθει αν αν θα δει την ταινία του Depp και ποια είναι τα συναισθήματά της για την αμφιλεγόμενη παρουσία του εκεί.

«Κάνετε σ'εμένα αυτήν την ερώτηση;», ξεκίνησε. «Ε, συγγνώμη, δεν καταλαβαίνω τη σύνδεση, γιατί σ'εμένα συγκεκριμένα;»

Ο δημοσιογράφος εξήγησε ότι βασίστηκε στη στάση που εκείνη είχε κρατήσει όταν ξέσπασε το #MeToo, και στον ντόρο που προκάλεσε το δημοσίευμα της The Sun αποκαλώντας τον Depp “wife beater”. Θα έβλεπε, λοιπόν, την ταινία του; Θα έδινε μία απάντηση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως τίτλος ενός άρθρου;

«Λοιπόν, φαντάζομαι θα το δείτε, αν το δω, και δεν ξέρω πώς θα νιώσω, αν νιώσω κάτι. Ευχαριστώ», είπε και έκλεισε εκεί το θέμα.

@etcanada Brie Larson *seemingly* has conflicted feeings about Johnny Depp’s new movie opening the 2023 Cannes Film Fesitval 👀🎬 #brielarson #johnnydepp #cannes #cannesfilmfestival #cannes2023 #brielarsonedit ♬ original sound - ET Canada

Το κοινό φαίνεται να ξέχασε πως, παρότι κέρδισε τη δίκη απέναντι στην Amber Heard, ο Johnny Depp υπήρξε πράγματι κακοποιητικός. Οι Γάλλοι θαυμαστές του άρχισαν να συγκεντρώνονται ήδη από τις 10 π.μ. κατά μήκος της Κρουαζέτ με την ελπίδα να κερδίσουν ένα αυτόγραφο και να τραβήξουν μια σέλφι μαζί του. Σαν σε παραλήρημα, κρατούσαν αφίσες που έγραφαν «Μπράβο Johnny» και «Αγαπάμε τον Johnny», ενώ άλλοι, λιγότερο φανατικοί μάλλον απλώς φώναζαν το όνομα του.

Οι φεμινιστικές συλλογικότητες αντέδρασαν, ωστόσο. «Πώς να καταλάβουμε την απόφαση του Φεστιβάλ να επιλέξει ακριβώς αυτήν την ταινία για την πρώτη ημέρα του; Μας παγώνει η αίσθηση ατιμωρησίας που απορρέει από αυτό», κατήγγειλαν πολλές, ανάμεσά τους οι 50/50, Lab Femmes de cinema και 1.000 visages. Άνδρες και γυναίκες ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Julie Gayet, με ένα άρθρο στην εφημερίδα Liberation κατήγγειλαν το Φεστιβάλ των Καννών το οποίο «ξεδιπλώνει το κόκκινο χαλί σε άνδρες και γυναίκες κακοποιητές».

«Το Φεστιβάλ στέλνει το μήνυμα ότι η βία είναι αποδεκτή στους χώρους δημιουργίας», πρόσθεσαν στο κείμενο αυτό, που υπογράφεται επίσης από τον Swann Arlaud, τον πρωταγωνιστή της ταινίας Anatomie d’une chute που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.