CELEBRITIES

Μπιγιόνσε: Ιάπωνας καλλιτέχνης την κατηγορεί ότι έκλεψε σχέδιά του στην περιοδεία της «Renaissance»


JTeam

12 Δεκεμβρίου 2023

Μπιγιόνσε: Ιάπωνας καλλιτέχνης την κατηγορεί ότι έκλεψε σχέδιά του στην περιοδεία της «Renaissance»
Instagram/ Hajime Sorayama
Ο Ιάπωνας δημιουργός είπε ότι η Μπιγιόνσε δεν ζήτησε την άδειά του

Ο Χάτζιμε Σοραγιάμα, ένας Ιάπωνας εικονογράφος κατηγόρησε ανοιχτά την Μπιγιόνσε – μέσω ανάρτησής του στο Instagram, ότι χρησιμοποίησε τα φουτουριστικά σκίτσα του ως μέρος των οπτικών εφέ της περιοδείας της. Ο ίδιος, στην ανάρτησή του ανέβασε φωτογραφίες από την περιοδεία «Renaissance» της Μπιγιόνσε, σημειώνοντας ότι «θα έπρεπε να τον είχε ρωτήσει».

«Θα έπρεπε να με είχες ρωτήσει επίσημα, ώστε να μπορέσω να κάνω πολύ καλύτερη δουλειά για σένα, όπως και τον The Weeknd», έγραψε ο Σοραγιάμα. Οι φωτογραφίες που ανήρτησε ο δημιουργός, παρουσίαζαν και συγκεκριμένες εικονογραφήσεις του που θύμιζαν σχέδια επιστημονικής φαντασίας και παρουσίαζαν γυναίκες ντυμένες με ασημένια κοστούμια και κράνη. Με αυτές τις φωτογραφίες, σύγκρινε την τέχνη του με τα γραφικά και τα ρούχα από την περιοδεία της Μπιγιόνσε.

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης θεωρεί ότι η Μπιγιόνσε έκλειψε από εκείνον το κομμάτι που φορά στο εξώφυλλο του single της «My House», το οποίο εμφανίζεται στους τίτλους τέλους της ταινίας της συναυλίας της «Renaissance Tour».

Πάντως, οι θαυμαστές της Μπιγιόνσε κατακεραύνωσαν τον Ιάπωνα καλλιτέχνη, ενώ κάποιοι εξ αυτών ανέφεραν ότι τα δικά του σχέδια ήταν σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένα από παλαιότερα έργα επιστημονικής φαντασίας. «Καταλαβαίνω ότι αισθάνεσαι πως η τέχνη σου έχει αντιγραφεί από την Μπιγιόνσε, αλλά αυτό το οπτικό υλικό έχει κυκλοφορήσει εδώ και μήνες, οπότε γιατί αισθάνεσαι τώρα οργή γι’ αυτό; Μοιάζει σαν να προσπαθείς για κάτι», ανέφερε ένας άλλος χρήστης, σύμφωνα με πληροφορίες του Page Six.

Μέχρι στιγμής, η Μπιγιόνσε δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.