CELEBRITIES MEN’S POINT

Γιατί το sprint είναι η απάντηση σε κάθε γυμναστική που κάνεις


JTeam

3 Ιουνίου 2022

Γιατί το sprint είναι η απάντηση σε κάθε γυμναστική που κάνεις
Unsplash/Flo Karr
Έστω και λίγα δευτερόλεπτα sprint αρκούν για να δεις διαφορά

Παραδέξου ότι πηγαίνεις στο γυμναστήριο για να χτίσεις μάζα, να κάψεις λίπος, να αποκτήσεις κοιλιακούς αλλά και για να έχεις μεγαλύτερη αντοχή όταν παίζεις μπάλα.

Μήπως η απάντηση σε όλα αυτά είναι το sprint; Το να τρέξεις πολύ γρήγορα για μερικά δευτερόλεπτα, αν φυσικά το επιτρέπει η υγεία σου, σε βοηθά να πετύχεις πολλούς στόχους μαζί. Και φυσικά δεν χρειάζεται να κάνεις μόνο αυτό. Ένα έξυπνο mix and match γυμναστικής με sprint σε βοηθά να δώσεις το maximum μέσα σε 10, το πολύ 15 δευτερόλεπτα. Επίσης, δεν χρειάζεται να το κάνεις συνεχόμενα. Δεν είσαι ο Bolt.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το sprint δεν σε βοηθά μόνο να γίνεσαι πιο γρήγορος. Δυναμώνει την πλάτη, τους γλουτούς, τον κορμό και τους μηρούς. Αν ψάχνεις για έμπνευση, ακολουθούν 3 προγράμματα γυμναστικές, που περιέχουν sprint, και πολύ μικρή διάρκεια.

Το 10λεπτο του αρχάριου

Sprint για 10 μέτρα, πίσω στην αφετηρία, επανάληψη όλο για 10 λεπτά (ή όσο αντέχεις). Κάθε εβδομάδα που περνά, αύξησε 5 μέτρα και προσπάθησε να κάνεις όλη τη γυμναστική δύο φορές την εβδομάδα.

Το υβρίδιο αερόβιας/έκρηξης

Μάθε πώς να τρέχεις, ενώ είσαι κουρασμένος. Sprint για 100 μέτρα, μετά πολύ χαλαρό jogging για 50. Επανάλαβε 7 φορές. Ξεκουράσου για 6 ολόκληρα λεπρά, Επανάληψη.

Το πρόγραμμα ταχύτητας των 9 εβδομάδων

Sprint για 20 μέτρα, ξεκούραση για 30 δευτερόλεπτα. Κάνε το δύο φορές την εβδομάδα. Επανάλαβε 10 φορές την 1η, 4η και 7η εβδομάδα. Επανάλαβε 15 φορές τη 2η, 5η και 8. Επανάλαβε 20 φορές την 3η, 6η και 9η εβδομάδα. Κάθε 3 εβδομάδες, να προσθέτεις 10 μέτρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS