COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Καθαρά Δευτέρα: Οι πιο νόστιμες συνταγές για την πρώτη μέρα της Σαρακοστής


JTeam

17 Μαρτίου 2024

Καθαρά Δευτέρα: Οι πιο νόστιμες συνταγές για την πρώτη μέρα της Σαρακοστής
pexels
Την Καθαρά Δευτέρα το τραπέζι είναι γεμάτο από νηστίσιμες λιχουδιές και τα πιρούνια παίρνουν φωτιά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα και αν δηλώνετε ότι δεν ακολουθείτε τις παραδόσεις, την Καθαρά Δευτέρα όλο και σε κάποιο τραπέζι θα βρεθείτε με παρέα και θα γεύεστε τις νηστίσιμες λιχουδιές. Γιατί εκείνη την ημέρα το σαρακοστιανό τραπέζι είναι γεμάτο από αγαπημένες συνταγές που κάνουν τη Σαρακοστή πεντανόστιμη.

Αν λοιπόν φέτος οργανώσετε εσείς το τραπέζι σε φίλους ή συγγενείς, σας έχουμε τις πιο νόστιμες συνταγές για την πιο όμορφη και χαλαρή Δευτέρα του κόσμου.

Ψαρόπιτα: Λαχταριστή πίτα με σολομό, γαρίδες, μπακαλιάρο και πουρέ πατάτας

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Η ψαρόπιτα είναι γνωστή ως η αλμυρή πίτα των ψαράδων, αλλά η προέλευσή της είναι αρχαία και τη συνδέει με την αυτοκρατορική Ρώμη, την εποχή της ρωμαϊκής εισβολής στη Βρετανία. Πράγματι, οι Ρωμαίοι ήταν οι πρώτοι που τήρησαν την παράδοση της διατροφής των ψαριών τις Παρασκευές (όταν δεν έτρωγαν κρέας προς τιμήν της θεάς Αφροδίτης). Με την έλευση του Χριστιανισμού, διατηρήθηκε αυτή η παράδοση και μαζί της, η συνταγή για ψαρόπιτα, παραδόθηκε σε διάφορες εκδοχές μέχρι να αποκτηθεί ο σημερινός ορισμός.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Τέλειες γαρίδες σε κουρκούτι μυρωδικών με σως μουστάρδας

Jenny.Gr
www.contemporaneofood.com

Η σημερινή συνταγή ξεχωρίζει για την υπέροχη γεύση της και το άρωμά της. Και φυσικά οι γαρίδες είναι τόσο τραγανές και νόστιμες που κανείς δεν μπορείς να αντισταθεί…

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακαταμάχητοι ρεβιθοκεφτέδες στον φούρνο

Jenny.Gr
www.lericettedimammagy.com

Είμαστε σίγουροι ότι με τους σημερινούς ρεβιθοκεφτέδες θα φάνε ρεβίθια και εκείνοι που δεν τα αγαπάνε. Δοκιμάστε τη συνταγή και θα τη λατρέψετε.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Χταπόδι κρασάτο με την πιο νόστιμη κόκκινη σάλτσα

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός από ένα χταποδάκι κρασάτο μαγειρεμένο με σάλτσα ντομάτας, κρεμμυδάκι και ελιές. Είναι πανεύκολο και πολύ νόστιμο.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Μια ελαφριά και εύκολη συνταγή για μακαρονάδα με καλαμαράκια και κρέμα πατάτας

Jenny.Gr
www.lalunasulcucchiaio.it

Αυτή η μακαρονάδα με καλαμαράκια και κρέμα πατάτας είναι υπέροχη. Τα μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό με άπειρους συνδυασμούς. Σήμερα θα τα συνδυάσουμε με καλαμαράκια, ένα από τα αγαπημένα υλικά της ελληνικής κουζίνας. Το τελικό αποτέλεσμα θα το λατρέψετε, ειδικά αν είστε μακαρονάδες. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Καλά Κούλουμα και καλή Σαρακοστή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.