ΣΤΙΛ

Louis Vuitton Men's SS 2024: Οι χρωματιστές Speedy bags, το Damoflauge και ο Pharrell Williams σε πρώτο πλάνο


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

22 Ιουνίου 2023

Louis Vuitton Men's SS 2024: Οι χρωματιστές Speedy bags, το Damoflauge και ο Pharrell Williams σε πρώτο πλάνο
splashnews.com
Η επιλογή του Pharrell Williams στη θέση του artistic director της Louis Vuitton ήταν μια πολύ στοχευμένη και στρατηγική κίνηση

Αν περιμένατε πιο λαμπρό, πιο μεγάλο και πιο φαντασμαγορικό ξεκίνημα για την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, δε θα υπήρχε. Το πρώτο show του Pharrell Williams για τον οίκο μόδας Louis Vuitton ήταν ένα πραγματικό υπερθέαμα στη γέφυρα Pont Neuf με μουσικό συγκρότημα, χορωδία gospel, έναν στρατό από celebrities και πολλά μοντέλα ντυμένα με τα καινούργια σχέδια του νέου creative director του οίκου.

Ο Pharrell έκανε -για ακόμα μια φορά- τα «δικά του» και μεταμόρφωσε το ύφος του οίκου σε πιο street και celebrity friendly. Σίγουρα τα ρούχα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, όταν το όνομα πλέον είναι ο Pharrell Williams, αλλά αυτός είναι και ο κύριος σκοπός της τοποθέτησής του σε αυτή τη θέση. Να κάνει την Louis Vuitton πιο viral και πιο mainstream και να φέρει τους major celebrities, όπως την Queen B και την Rihanna. O οίκος είναι πολύ δύσκολο να «πέσει», ακόμα και αν τα ρούχα δεν θυμίζουν σε τίποτα την κλασική αισθητική του, αν σκεφτεί κανείς ότι το 2022, χωρίς artistic ή creative director στο ανδρικό τμήμα, έσπασε ρεκόρ εσόδων.

Αυτή η συλλογή λοιπόν είναι ένα κομμάτι στο τεράστιο πάζλ που έχει σκοπό να φτιάξει ο Pharrell για την LV. Είδαμε το Damier pattern του οίκου να μεταμορφώνεται σε «Damoflauge», δηλαδή μια μίξη από Damier pattern και camouflage print σε πολλά κομμάτια, είδαμε τις Speedy bags σε πολλά νέα χρώματα, που τόσος ντόρος έγινε μετά την πρώτη καμπάνια του οίκου με την Rihanna, είδαμε να υπάρχει ακόμα ένα ψήγμα από κλασικό ντύσιμο με τα boxy παλτά και τα military πανωφόρια. Το πιο catchy όμως ήταν "LoVers", το μοτίβο που δημιούργησε ο Pharrell από το moto της πόλης του Virginia, "Virginia is for lovers", ως πρώτη του κίνηση μόλις ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση.

Γενικά στα 100 και βάλε looks, η αισθητική του Pharrell ήταν ξεκάθαρα παρούσα και μας ετοίμασε για τα επόμενα βήματά του. Skateboards και δερμάτινα custom made jackets; Ίδωμεν! Το μόνο σίγουρο είναι πως η συλλογή θα φορεθεί πολύ από τους φίλους του artistic director, και όχι μόνο.

Δείτε όλο το show της Louis Vuitton Men's SS 2024 από τον Pharrell Williams στο παρακάτω video και τα αγαπημένα μας looks στην gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.