ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Paris Couture Week: Οι 7 σε 1 συλλογές των Viktor & Rolf και τα χρώματα του Valentino


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

25 Ιανουαρίου 2024

Paris Couture Week: Οι 7 σε 1 συλλογές των Viktor & Rolf και τα χρώματα του Valentino
Instagram/maisonvalentino
Όταν ο Valentino και οι Viktor & Rolf παρουσιάζουν Υψηλή Ραπτική, τότε σίγουρα συζητούνται

Maison Valentino

Μετά το ασυναγώνιστο περσινό couture show στο Château de Chantilly, ο οίκος μόδας Valentino και συγκεκριμένα ο creative director του, Πιερπάολο Πικόλι, αποφάσισε να παρουσιάσει την ανοιξιάτικη haute couture συλλογή στο ιστορικό κτίριό του στην Place Vendôme.

Το κτήριο είχε φιλοξενήσει και πριν από δύο χρόνια ένα show, στον απόηχο όμως της πανδημίας, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα πιο οικεία και πιο προσωπική, εφόσον δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση σε μεγάλο πλήθος. Αυτό ακριβώς άρεσε στον Πιερπάολο, η αίσθηση που υπήρχε στα salon de couture όταν πρωτοδημιουργήθηκαν, σαν μια ιερή διαδικασία. Αυτή τη φορά, όμως, έξω από το κτήριο υπήρχαν παπαράτσι, κόσμος που είχε έρθει να δει τους celebrities, που ήταν καλεσμένοι στο show, σωματοφύλακες και καλεσμένοι. Σίγουρα η σκηνή της μόδας έχει αποκτήσει έναν πιο pop χαρακτήρα με σειρές όπως το «The New Look» και το «Cristóbal Balenciaga» και άνθρωποι εκτός χώρου μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει couture, αλλά από την άλλη ίσως χάνεται και αυτή η μαγεία, ο μυστικισμός.

Η Couture συλλογή του Valentino για την άνοιξη του 2024 είχε χρώμα, πολύ χρώμα, όπως συνηθίζει ο creative director, με ενδιαφέροντες χρωματικούς συνδυασμούς, είχε διαφορετικές υφές, οπτικές ψευδαισθήσεις, διαφάνεια και όγκους. Πολλά looks θα δείχνουν απίθανα στο κόκκινο χαλί, ενώ άλλα μπορείς να τα φανταστείς ακόμα και σε καθημερινά outfits. Τα πανωφόρια και τα ψηλόμεσα παντελόνια ήταν από τα highlights της συλλογής, όπως και οι αριστοτεχνικά κατασκευασμένες πιέτες.

Viktor & Rolf

Αν ένας οίκος ξέρει να ταράζει τα νερά και να κατασκευάζει δημιουργίες που θα προκαλέσουν ερωτήματα για το πίσω κείμενο και θαυμασμό για την τεχνική, τότε αυτός είναι ο Viktor & Rolf. Το σχεδιαστικό δίδυμο που ποτέ δεν ξεκουράζεται, που πάντα αναζητά κάτι νέο, που πάντα θέλει να είναι μπροστά από τις εξελίξεις και που πάντα μας αφήνει με μια διφορούμενη άποψη, όσον αφορά στις συλλογές του.

«Ξέρεις το συναίσθημα όταν θέλεις ένα πράγμα, αλλά θέλεις επίσης και το αντίθετο; Που είσαι διχασμένος ανάμεσα σε δύο; Από τη μια μεριά περιμένεις κάτι κομψό και κλασάτο και από την άλλη κάτι ωμό, ευθύ και άμεσο» είπε ο Βίκτορ Χόρστινγκ. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην Couture συλλογή για την άνοιξη του 2024.

Η συλλογή μπορούσε να «σπάσει» σε 7 μικρές capsule συλλογές, με το αρχικό look να «δείχνει τον δρόμο» στα υπόλοιπα τρία που ακολουθούν. Αυτά που ακολουθούν είναι η κατεστραμμένη εκδοχή του ρούχου, η εκδοχή που βλέπουμε το μέσα του ή το μέσα μας σε δεύτερη ανάγνωση. Ξεκάθαρα, η τεχνική ήταν άριστη όπως και σε κάθε συλλογή τους και η ιδέα μπορεί στην αρχή να φαίνεται τρομακτική ή ακόμα και βιαστική. Μοιάζει σαν το σχεδιαστικό δίδυμο να πήρε ένα ψαλίδι και να άρχισε να κόβει ό,τι βρει, απλά και μόνο για να κάνει «τέχνη», αλλά ευτυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.