ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Paris Fashion Week: Όταν η Miu Miu κάθισε στον «θρόνο» της σεζόν και το Παρίσι υποκλίθηκε


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

6 Μαρτίου 2024

Paris Fashion Week: Όταν η Miu Miu κάθισε στον «θρόνο» της σεζόν και το Παρίσι υποκλίθηκε
SPLASH via Ideal Image
Γιατί η mama Miuccia ξέρει και η Miu Miu θα συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή

Και την τελευταία μέρα του Paris Fashion Week βγήκαν τα μεγάλα «όπλα», όλα μαζί την ίδια ημέρα, τέσσερις από τους πιο σημαντικούς οίκους μόδας στον κόσμο έδειξαν τις συλλογές τους για τον επόμενο χειμώνα -οριακά- ταυτόχρονα. Συνήθως αυτή η μέρα είναι η πιο cool μέρα όλου του Fashion Week, εφόσον κλείνει και ο μήνας με τις Εβδομάδες Μόδας και όλοι είναι εξουθενωμένοι, αλλά όχι, αυτή τη σεζόν τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Chanel, Miu Miu, Louis Vuitton και ανδρικό Saint Laurent σε μια σκυταλοδρομία μόδας με νικητή τον πιο εμπνευσμένο, τον πιο relatable και αυτόν που θα κάνει το μαγικό «κλικ» ή καλύτερα που θα έχει το «je ne sais quoi», μιας και είμαστε στο Παρίσι.

Και τα shows έκλεισαν, η ημέρα τελείωσε και το Παρίσι επανήλθε στους φυσιολογικούς του ρυθμούς, όπως και οι άνθρωποι της μόδας, ενώ η Μιούτσια Πράντα κάθεται για ακόμα μια φορά στον θρόνο της. Ναι, ο νικητής ήταν η Miu Miu και η creative director της, Μιούτσια Πράντα, μια από τις εξαιρετικά λίγες πλέον γυναίκες creative director σε μεγάλους οίκους μόδας. Το μικρό «αδερφάκι» της Prada μεγάλωσε, ωρίμασε και ξεκίνησε να πειραματίζεται με κομμάτια που θυμίζουν περασμένες δεκαετίας, αλλά με σύγχρονη προσέγγιση στο styling και στα υλικά.

Όλο το show, από την αρχή μέχρι την υπόκλιση, σου άφηνε ανατριχίλα στη σπονδυλική στήλη, όχι εταιροντροπής ή αηδίας -προφανώς- αλλά δέους και ανυπομονησίας. Το video που άνοιξε το show ήταν της Σεσίλ Έβανς και ήταν σχετικό με το τι θα γίνουν οι αναμνήσεις μας όταν αποθηκευτούν σε ειδικές συσκευές ύστερα από μια digital αποκάλυψη. Spooky και λιγάκι επεισόδιο του Black Mirror, αλλά σε ποιον δεν αρέσει να μιλάει και να σκέφτεται το δίπολο AI και φυσικής ανθρώπινης οντότητας;

Μετά από αυτό το video installation ξεκίνησαν τα μοντέλα να διασχίζουν την πασαρέλα και να παίρνει μορφή η ενδυματολογική αυτοβιογραφία της mama Miuccia. Πέρλες που έβγαιναν από κάθε είδους λαιμόκοψη, μακριά σταυροκούμπωτα παλτό, γούνες μινκ που έμοιαζαν αληθινές -αλλά δεν ήταν- παλ χρωματιστά πλεκτά σετ και καλσόν, σικάτα φορέματα, balloon φούστες με λουλούδια, δερμάτινες παντόφλες ξενοδοχείων, μποτάκια, mary janes, γάντια, κεντημένα κρύσταλλα και παγιέτες και το καφέ που τόσο αγαπά η creative director. Όλα αυτά δημιούργησαν μια από τις πιο cool, σύγχρονες, ρομαντικές, με νόημα και με απήχηση συλλογές των τελευταίων ετών.

Η συμπερίληψη ήταν σε πρώτο πλάνο όχι μόνο με τα διαφορετικά σχήματα και σχέδια των ρούχων, αλλά και με τα μοντέλα. Η Miu Miu είναι γνωστή για το απίθανο και εμπνευσμένο casting της, αλλά αυτή τη σεζόν ξεπέρασε τον εαυτό της ανεβάζοντας την πασαρέλα την Κριστίν Σκοτ Τόμας, την βετεράνο ηθοποιό, την Ντάρα Άλεν, την transgender μοντέλο και fashion director του Interview magazine, τον Λούθερ Φόρντ, τον «πρίγκιπα Χάρι» από τη σειρά The Crown, την Κιου Χιουίλαν, την εβδομηντάχρονη γιατρό από την Σαγκάη -στην οποία στάλθηκε DM στο Instagram για την επιλογή της ως μοντέλο του show- και τη Little Simz, την Αγγλίδα ράπερ.

Και όλα τα παραπάνω υπό τους ήχους μιας μουσικής που «έμπαινε στο πετσί» σου, μιας μουσικής που ακόμα και εκεί το δίπολο ήταν ξεκάθαρο ανάμεσα στην κλασικότητα της Λίμνης των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι και της σύγχρονης, νεανικής techno/ dubstep, μιας μουσικής που σε καθοδηγούσε σε ένα ενδυματολογικό κρεσέντο μιας συλλογής που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.