ΣΤΙΛ RUNWAYS

Dior Couture Fall 2022: Μια συλλογή εμπνευσμένη από το δέντρο της ζωής


Μάρθα Κουμπάνη

5 Ιουλίου 2022

Dior Couture Fall 2022: Μια συλλογή εμπνευσμένη από το δέντρο της ζωής
Κεντήματα και ζωγραφισμένες λεπτομέρειες, σε ρομαντικά και αέρινα φορέματα και παλτό

Λίγες μόλις ημέρες μετά το εντυπωσιακό resort 2023 show στη Σεβίλλη, ο οίκος Dior παρουσίασε την Haute Couture συλλογή για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-23.

Αυτή τη φορά έμπνευση για τη Maria Grazia Chiuri ήταν το έργο της Ουκρανής καλλιτέχνιδας Olesia Trofymenko και το δέντρο της ζωής, μία έννοια που αποδόθηκε μέσα από κεντήματα και ζωγραφισμένες λεπτομέρειες, σε ρομαντικά και αέρινα φορέματα και παλτό.

Οι ρίζες του συμβόλισαν τα ισχυρά θεμέλια και την κληρονομιά του οίκου, ενώ τα φύλλα του εξέφρασαν την αναγέννησή του.

Τις εκλεπτυσμένες δημιουργίες πλαισίωναν πολύχρωμα έργα τέχνης της Ουκρανής καλλιτέχνιδας Olesia Trofymenko και κεντήματα από μαθητές της Chanakya School, μίας μη κυβερνητικής καλλιτεχνικής σχολής που εδρεύει στη Μουμπάι, στην Ινδία. Η σχέση του οίκου με τη σχολή Chanakya ξεκινά ήδη από την προηγούμενη σεζόν, τότε που οι τοίχοι του μουσείου Ροντέν γέμισαν με τα artworks των μαθητών και συνέθεσαν το σκηνικό του ανοιξιάτικου show.

Η Dior Couture συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-23, επαναδημιούργησε το θρυλικό New Look του Christian Dior, με τo Bar jacket να στολίζεται με κρόσσια. Οι αποχρώσεις της νέας κολεξιόν κινήθηκαν στην παλέτα των σοφιστικέ neutrals.

H συλλογή χαρακτηρίστηκε από περίτεχνες λεπτομέρειες και αριστοτεχνικά κεντήματα εξαιρετικής ομορφιάς. Τα looks συμπλήρωναν lace up μπότες με χαμηλό τακούνι και τετράγωνη μύτη και μπαλαρίνες, που έδεναν στον αστράγαλο. Eκτός από τα κεντήματα που έκλεβαν την παράσταση, τα patchwork και οι μάο γιακάδες στα πανωφόρια έκαναν τις εμφανίσεις ξεχωριστές.

Δείτε τα looks στην gallery που ακολουθεί:

TAGS