UPDATE #NOW

Η Julia Roberts για τον σεξισμό και τις συμβουλές που δεν δίνει: «Η ιστορία εύκολα ξαναγράφεται από άντρες»


Κλέλια Φατούρου

25 Μαΐου 2022

Η Julia Roberts για τον σεξισμό και τις συμβουλές που δεν δίνει: «Η ιστορία εύκολα ξαναγράφεται από άντρες»
Η Julia Roberts προτιμά να είναι στο σπίτι της, αλλά βρέθηκε στις Κάννες για να στηρίξει τη γενιά νέων ταλέντων

Η Julia Roberts επέστρεψε για τα καλά και είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του Φεστιβάλ των Καννών, κι ας μην συμμετέχει με ταινία. Δεν χρειάζεται άλλωστε. Φέτος δίνει το παρόν επειδή παρουσιάζει το φετινό Trophee Chpard, ένα βραβείο που δημιουργήθηκε από το πολυτελές brand, προκειμένου να ενθαρρύνει και να γιορτάσει τη νέα γενιά ταλαντούχων ηθοποιών. Τα φετινά τιμώμενα πρόσωπα είναι οι Sheila Atim και Jack Lowden.

Η τριμελής παρέα συναντήθηκε για να παραχωρήσει συνέντευξη στο Variety και η Julia Roberts μίλησε, μεταξύ άλλων για τη νέα της rom-com, τη μίνι σειρά που έκανε με τον Sean Penn, την εμπειρία του κινηματογράφου και αν βλέπει ταινίες από το κινητό και ποιες συμβουλές δίνει στη νέα γενιά ηθοποιών.

«Η αγαπημένη μου στιγμή στις Κάννες είναι όταν εμείς οι 3 μπορούμε να βρεθούμε μόνοι, χωρίς όλο αυτό το πλήθος. Είναι που μου λείπει πολύ το σπίτι μου και αυτό με κάνει να συνδέομαι περισσότερο μαζί τους», δήλωσε η Robert για το «όμορφο χάος» που επικρατεί στις Κάννες και που επί χρόνια απέφευγε. «Ευτυχώς που μου αρέσει πολύ το όνομά μου, γιατί το ακούω όλη μέρα εδώ. Ευχαριστώ μαμά και μπαμπά».

Jenny.Gr

Όσο για τις συμβουλές που θα έδινε ως παλιά καραβάνα, δεν μπαίνει καθόλου σε αυτή τη διαδικασία. Θεωρεί ότι κάθε ηθοποιός βιώνει πολύ διαφορετικά αυτές τις εμπειρίες και δεν λειτουργούν όλα για όλους. «Ζηλεύω αφάνταστα το method acting και τον μην βγαίνεις ποτέ από τον ρόλο, αλλά εγώ δεν θα το άντεχα». Θυμάται την εποχή του δικού της ξεκινήματος, όλες τις οντισιόν για απαίσιες διαφημίσεις που έκανε και όλες τις απορρίψεις για τις οποίες νιώθει ευγνώμων σήμερα.

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στην πανδημία, το κλείσιμο των κινηματογράφων, την επιστροφή τους και τις ταινίες σε πλατφόρμα, η Roberts δηλώνει old school, και εμείς απλά θα συμφωνήσουμε. «Αν και κατανοώ τη νέα πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα που να αντικαθιστά πραγματικά τη μαγεία της σκοτεινής αίθουσας και την εμπειρία του να βλέπεις ταινία με ανθρώπους που δεν ξέρεις. Νομίζω ότι όλοι μπήκαμε σε αυτόν τον χώρο εξαιτίας αυτού του συναισθήματος. Οι γιοι μου είδαν τη Λάμψη σε κινηματογράφο και ενώ φοβήθηκα για το αν θα τρόμαζαν, τελικά ήταν μία σπουδαία εμπειρία για εκείνους. Το ότι μπόρεσαν αν δουν στην εφηβεία τους μία θρυλική ταινία, και μάλιστα σε κινηματογράφο».

Η ηθοποιός επέστρεψε με τη σειρά Gaslit, όπου υποδύεται τη Martha Mitchell, η οποία ήταν μέρος του σκανδάλου Watergate, o Nixon τη μισούσε και απλά τη διέγραψαν. «Η ιστορία μπορεί να ξαναγραφτεί εύκολα, όταν το αποφασίζουν οι άντρες. Είχε τη δική της αλήθεια, η οποία διαφωνούσε με εκείνη του άντρα της και τόλμησε να την υπερασπιστεί». Επίσης, ετοιμάζει τη rom-com Ticket to Paradise, παρέα με τον καλό της φίλο George Clooney. «Έχει πάρα πολλές πιθανότητες να πετύχει, και φοβάμαι ότι θα μας γυρίσει μπούμερανγκ και θα είναι χάλια. Μόλις έκανα την καλύτερη προώθηση της ταινίας», είπε γελώντας.