UPDATE #NOW

Ο Tom Hanks είπε πως δεν θα έπαιζε σήμερα στο Philadelphia, αφού είναι straight (και δικαίως)


Κλέλια Φατούρου

16 Ιουνίου 2022

Ο Tom Hanks είπε πως δεν θα έπαιζε σήμερα στο Philadelphia, αφού είναι straight (και δικαίως)
Οι εποχές αλλάζουν και ο Tom Hanks συμβαδίζει απόλυτα με αυτές

Το ότι οι gay, trans και λοιποί ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρες ερμηνεύονταν πάντα από cis straight ηθοποιούς, το γνωρίζαμε. Το ότι όλο και περισσότεροι ηθοποιοί παραδέχονται ότι σήμερα δεν θα έπαιζαν ποτέ αυτούς τους ρόλους και ότι θα έπρεπε να υπάρχει και τότε χώρος για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, είναι μία δήλωση που πάντα θα μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Ο Ed Redmayne παραδέχτηκε ότι δεν θα έπρεπε να ερμηνεύσει το Danish Girl, αν και του χάρισε Όσκαρ, ίσως επειδή το αυτονόητο θα ήταν να παίξει μία τρανς γυναίκα, και όχι ένα cis άντρας που ντύνεται και βάφεται ως γυναίκα για μία ταινία.

Στον δρόμο που χάραξε ο Redmayne, μπαίνει και ο σπουδαίος Tom Hanks και μιλά για έναν ρόλο-ορόσημο της καριέρας του, που χάρισε και σε εκείνον ένα βραβείο Όσκαρ (και όχι, δεν αναφέρομαι στο Forrest Gump). Είπε ωστόσο ότι και οι δύο αυτοί ρόλοι, στους οποίους οφείλει τα Όσκαρ, είναι διαχρονικοί αλλά σήμερα μάλλον δεν θα ήταν σε θέση να τους ερμηνεύσει.

«Ο Forrest Gump θα ήταν κάπου νεκρός στη θάλασσα και στο Philadelphia δεν θα έπαιζε σε καμία περίπτωση ένας straight ηθοποιός. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Και δικαίως δεν θα συνέβαινε. Οι άνθρωποι τότε δεν φοβούνταν αυτές τις ταινίες επειδή έπαιζα εγώ. Και αυτός ήταν ο στόχος της ταινίας. Αλλά τα έχουμε ξεπεράσει πλέον αυτά και οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν αυθεντικότητα. Δεν είναι έγκλημα να ζητάμε περισσότερα από μία σύγχρονη ταινία. Ελπίζω να μην ακούστηκα σαν κήρυκας».

Σε καμία περίπτωση Tom μου. Και σίγουρα αυτό δεν σημαίνει ότι ένας gay ηθοποιός δεν έχει τη δυνατότητα να ενσαρκώσει έναν straight ρόλο ή και αντίστροφα. Αλλά πρέπει να δίνονται περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, η οποία θα είναι και πολύ πιο αυθεντική στο να ερμηνεύσει βιώματα που έχει ζήσει και η ίδια.

TAGS