UPDATE #NOW

Ρώσοι κωμικοί έκαναν ξεκαρδιστική φάρσα στην J.K. Rowling και εκείνη νόμιζε ότι μιλούσε στον Zelensky


Κλέλια Φατούρου

24 Ιουνίου 2022

Ρώσοι κωμικοί έκαναν ξεκαρδιστική φάρσα στην J.K. Rowling και εκείνη νόμιζε ότι μιλούσε στον Zelensky
Μία ξεκαρδιστική φάρσα από Ρώσους, που προφανώς και έγινε viral

Η συγγραφέας J.K. Rowling ήταν το πιο πρόσφατο «θύμα» των Ρώσων κωμικών Vovan και Lexus και το 12λεπτο Zoom call που πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους ήταν ξεκαρδιστικό. Η Rowling νόμιζε ότι μιλούσε με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, αν και οι δύο κωμικοί της έλεγαν αρκετά αστεία πράγματα, συνδυάζοντάς τα με τον Harry Potter (αλλά και την τρανσφοβία της).

Το ντουέτο από τη Ρωσία είναι αρκετά γνωστό για τις φάρσες που κάνει σε celebrities, με τα πιο γνωστά θύματα να είναι ο Elton John, ο Πρίγκιπας Harry και η Billie Eilish. «Η J.K. Rowling προσεγγίστηκε για να μιλήσει για το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της στην Ουκρανία, που υποστηρίζει οικογένειες και παιδιά που έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο. Το βίντεο έχει υποστεί μοντάζ, έχει απομονώσει συγκεκριμένες φράσεις και παραποιεί τη συζήτηση», ανέφερε εκπρόσωπος της συγγραφέως, ενώ χαρακτήρισε αυτό το Zoom «δυσάρεστο».

Μία πραγματικά αστεία στιγμή ήταν όταν οι κωμικοί της είπαν ότι το σημάδι κεραυνός που έχει ο Harry Potter στο μέτωπό του, τους θυμίζει το σύμβολο Ζ που έχουν οι Ρώσοι στα tanks του κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία, οπότε της ζήτησαν να αλλάξει το σύμβολο και να βάλει μία ουκρανική τρίαινα. Εκείνη τους είπε ότι θα το δει και μάλλον θα το ποστάρει στα social media.

«Διαβάζουμε Harry Potter στους στρατιώτες μας στη μάχη, αλλά όχι τα σημεία με τους ημίαιμους. Είναι εθνικιστές και δεν τους αρέσουν τέτοιοι άνθρωποι» λένε οι κωμικοί ενώ αναφέρουν ότι γράφουν την κατάρα θανάτου "Avada Kedavra" στις ουκρανικές βόμβες. Κι όμως, η Rowling αδυνατούσε να καταλάβει ότι αυτή δεν είναι μία πραγματική κουβέντα με τον Zelensky.

Και η φάρσα συνεχίστηκε με τους Vovan και Lexus να την ενθαρρύνουν να στείλει λεφτά για όπλα και όχι είδη πρώτης ανάγκης. Ο οργανισμός της Lumos υποτίθεται ότι βοηθά κυρίως τα παιδιά αλλά οι κωμικοί της λένε ότι καλό είναι να ξέρει ότι η χρηματοδότησή της πηγαίνει σε αγορές όπλων. «Θέλουμε να αγοράσουμε πολλά όπλα και βόμβες με τα λεφτά σας, για να καταστρέψουμε τους Ρώσους. Ελπίζουμε να συμφωνείτε». Η συγγραφέας απάντησε: «Θα φροντίσουμε τα παιδιά αλλά θέλω η Ουκρανία να έχει όλον τον εξοπλισμό που χρειάζεται».

Και θα κλείσω με το αγαπημένο μου σημείο, που μάλλον χτύπησε φλέβα και δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε μία τέτοια συζήτηση. Τη ρώτησαν αν όντως ο Καθηγητής Dumbledore ήταν gay και με ποιον κοιμόταν. «Ελπίζουμε όχι με κανέναν trans», της είπαν, ξέροντας την τρανσφοβία της και την εκστρατεία της κατά της κοινότητας.