UPDATE #NOW

Η Jane Fonda για το facelift που μετάνιωσε, τον αντίκτυπο της γυμναστικής στις γυναίκες και τη νέα σειρά movewear με την H&M


Κλέλια Φατούρου

3 Αυγούστου 2022

Η Jane Fonda για το facelift που μετάνιωσε, τον αντίκτυπο της γυμναστικής στις γυναίκες και τη νέα σειρά movewear με την H&M
H&M
Η Jane Fonda συνεργάζεται με την H&M και μιλά για το πόσο νέος μπορείς να νιώθεις στα 85

Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι η Jane Fonda θα γίνει 85 χρονών σε λίγους μήνες; Αν και ακολουθούμε την καριέρα και τη ζωή της από τη δεκαετία του '60, έχουμε αυτή την εντύπωση ότι έχει μόλις ξεκινήσει να ζει. Και αυτή είναι η πραγματικότητα για τη γυναίκα που ξεκίνησε ως παιδί γνωστού ηθοποιού, έγινε ηθοποιός, workout star, ακτιβίστρια, συγγραφέας και «εξαιρετική επιχειρηματίας με στρατηγική», όπως αυτοαποκαλείται.

Η συνέντευξη που παραχώρησε στη Vogue έγινε με αφορμή τη νέα της συνεργασία με την H&M και τη movewear σειρά που σε εμπνέει να βάλεις την κίνηση στη ζωή σου, χωρίς αυτό να μεταφράζεται απαραίτητα σε αθλητισμό. «Μου αρέσει η φιλοσοφία τους γιατί το ντύσιμο για κίνηση διαφέρει από αυτό των sports. Έχει να κάνει με το ότι πρέπει να κινείσαι αν θες ένα δυνατό και υγιές σώμα».

Η Jane Fonda δεν ξεκίνησε να γυμνάζεται αργά στη ζωή της, επειδή έβλεπε ότι το χρειάζεται το σώμα της. Ξεκίνησε με το μπαλέτο στη Νέα Υόρκη, γιατί το λάτρευε σε τέτοιο σημείο που έγινε καθημερινότητά της. Όταν τραυματίστηκε στα γυρίσματα ταινίας, αναγκάστηκε να κάνει κάτι άλλο και το αερόμπικ μπήκε στη ζωή της. Άνοιξε το δικό της στούντιο με την trainer της και σύντομα είδε τον αντίκτυπο που είχε στις γυναίκες (και όχι μόνο).

«Ναι, ήθελαν να είναι λεπτές αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Υπήρχαν γυναίκες που μου είπαν ότι δεν χρειάζονταν πια την ινσουλίνη εξαιτίας της γυμναστικής ή ότι επιτέλους εναντιώθηκαν στο αφεντικό τους, επειδή έβλεπαν μύες στα χέρια τους. Τις ενδυνάμωσε με βαθύτερους τρόπους».

Jenny.Gr
H&M

Η Fonda παραδέχεται ότι η άσκηση είναι τρόπος ζωής γιατί την κρατά μακριά από την κατάθλιψη. Αυτό και ο ακτιβισμός. Ωστόσο, δεν παραλείπει να κοιμάται 8-9 ώρες την ημέρα, έχει μειώσει πολύ το κόκκινο κρέας και το ψάρι, αλλά και τη ζάχαρη. «Τους τελευταίους 2μιση μήνες που ήμουν στην Ιταλία για γυρίσματα, έτρωγα παγωτό και ζυμαρικά κάθε μέρα. Αλλά δεν πήρα βάρος, γιατί περπατούσα 2 ώρες κάθε πρωί. Και το κάνω γιατί με βοηθά. Γιατί είμαι 85 χρονών και όταν βγαίνω από το αμάξι, είμαι ευγνώμων που έχω δυνατούς μηρούς και είμαι ευλύγιστη και δεν πονάω».

Μετανιώνει για το μοναδικό facelift που έχει κάνει, δεν ασχολείται πολύ με το skincare, αλλά ενυδατώνει πάντα το πρόσωπό της, αποφεύγει τον ήλιο και έχει καλούς φίλους που την κάνουν να γελάει. Κάπου εκεί αναφέρει τη σειρά Grace & Frankie, που νιώθει ότι έδωσε ελπίδα στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. «Δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις τη ζωή, να μην έχεις σχέση ή νέους φίλους, επειδή φτάνεις σε μία συγκεκριμένη ηλικία. Το λέω πάντα στους συνομήλικούς μου, προκειμένου να το καταλάβουν. Και αυτή η σειρά έδωσε ελπίδα, ειδικά στις γυναίκες».

Jenny.Gr

Σε περίπτωση που αναρωτιόσουν για τη συνεργασία της με την H&M και πώς το έκανε, εφόσον είναι ακτιβίστρια και δεν αγοράζει πλέον ρούχα, η απάντησή της σου δίνει την εξήγηση. «Σταμάτησα να ψωνίζω ρούχα πριν 4 χρόνια. Σπαταλάμε τόσα πολλά, που τελικά καταλήγουν στα σκουπίδια. Οι άνθρωποι της H&M με έπεισαν ότι το brand προσπαθεί πολύ για να είναι βιώσιμο, να έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και να το κάνουν σε καλές συνθήκες παραγωγής. Ο στόχος τους είναι να ανακυκλώσουν όλα τους υλικά έως το 2030 και να μηδενίσουν τους ρύπους και το διοξείδιο του άνθρακα μέχρι το 2040».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στη Vogue