UPDATE #NOW

Dahmer: Ο Evan Peters είχε «μείνει» στον ρόλο για μήνες και ο Ryan Murphy υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει τις οικογένειες


Κλέλια Φατούρου

31 Οκτωβρίου 2022

Dahmer: Ο Evan Peters είχε «μείνει» στον ρόλο για μήνες και ο Ryan Murphy υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει τις οικογένειες
Ένας ρόλος που εξουθένωσε τον Evan Peters, αλλά το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό

Αν έχεις καταφέρει να ολοκληρώσεις την πολυσυζητημένη σειρά του Netflix, που έσπασε ρεκόρ και περιγράφει τη ζωή του κανίβαλου serial killer Jeffrey Dahmer, ξέρεις πολύ καλά ότι ο Evan Peters έδωσε μία ακόμη συγκλονιστική ερμηνεία.

Αν και συνεργαζόταν επί χρόνια με τον Ryan Murphy, η ιδέα του να υποδυθεί τον Jeffrey Dahmer τον τρομοκρατούσε. «Το σκέφτηκα πολύ και άλλαξε πολλές φορές γνώμη για το αν πρέπει να το κάνω. Ήξερα ότι θα είναι τρομερά σκοτεινό και μία απίστευτη πρόκληση», δήλωσε σε πάνελ, όπου βρέθηκε με τον Murphy και τους συμπρωταγωνιστές Niecy Nash και Richard Jenkins.

Όταν του έστειλαν το σενάριο, παρακολούθησε τη συνέντευξη του Dahmer στο Dateline, το 1994, προκειμένου να βουτήξει στην ψυχολογία αυτής της ακραίας πλευράς της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Και το έκανε τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά. Η προετοιμασία κράτησε 4 μήνες και τα γυρίσματα 6. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο Peters φορούσε ειδικά βάρη στους ώμους και τα παπούτσια για να έχει τη στάση σώματος του δολοφόνου. «Βασικά έμεινε στον ρόλο για μήνες, όσο δύσκολο και αν είναι».

«Έχει μία πολύ ίσια πλάτη και δεν κουνά τα χέρια του όταν περπατά, έτσι έβαλα βάρη στους ώμους για να δω πώς είναι. Έβαλα τα τζιν του, τα γυαλιά του, κρατούσα συνέχεια ένα τσιγάρο στο χέρι όλη την ώρα. Ήθελα όλα αυτά τα εξωτερικά πράγματα να μου γίνουν δεύτερη φύση όταν θα ξεκινούσαν τα γυρίσματα, Είδα επίσης πολύ υλικό και δούλεψα με έναν coach για τη διάλεκτο και τη φωνή του. Μιλούσε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο και άκουγα κάθε μέρα ηχητικά του για να τον αντιγράψω.

Ήταν εξουθενωτικό το να κάνεις έρευνα ακόμα και στις πιο προσωπικές στιγμές, επειδή θες να βρεις τις εκφράσεις που δεν είχαν τόση σιγουριά», δήλωσε ο Evan Peters για το method acting του. Η Nash το επιβεβαίωσε λέγοντας ότι τον πλησίασε στην αρχή χαρούμενη για να του πει γεια αλλά εκείνος ήταν μέσα στη διαδικασία του. «Το σεβάστηκα και προσευχήθηκα για εκείνον γιατί είδα πόσο βαρύ ήταν. Τον έβλεπα να κουράζεται».

Όσο για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις οικογένειες των θυμάτων και για το ότι δεν ενημερώθηκαν για τη σειρά, ο Ryan Murphy έχει άλλη άποψη. «Κάναμε έρευνα για περισσότερο από 3 χρόνια. Προσεγγίσαμε περίπου 20 οικογένειες θυμάτων για να μάς δώσουν τη δική τους οπτική, αλλά κανείς δεν απάντησε. Έτσι βασιστήκαμε σε ένα απίστευτο γκρουπ ερευνητών, που δεν ξέρω πώς τα κατάφερε. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια για να αποκαλύψουμε την αλήθεια τους».