UPDATE #NOW

Roe v. Bros: Το TikTok account που αποδεικνύει ότι οι άντρες δεν ξέρουν βασικά πράγματα για τις γυναίκες (αλλά ψηφίζουν)


JTeam

7 Νοεμβρίου 2022

Roe v. Bros: Το TikTok account που αποδεικνύει ότι οι άντρες δεν ξέρουν βασικά πράγματα για τις γυναίκες (αλλά ψηφίζουν)
Γιατί οι άντρες αρνούνται να ενημερωθούν για το γυναικείο σώμα;

Έχουμε δει αρκετά βίντεο με ερωτήσεις σε τυχαίους τύπους στον δρόμο σχετικά με την ανατομία μίας γυναίκας. Είτε αφορά την περίοδο, είτε μιλάμε για το σημείο G είτε μιλάμε για απλά μαθήματα βιολογίας που κάναμε στο σχολείο.

Ο λογαριασμός Roe v. Bros στο TikTok είναι ναι μεν χιουμοριστικός, άλλα δημιουργήθηκε σε μία χρονική στιγμή, πολύ σκοτεινή για τις γυναίκες των Η.Π.Α. Με την ακύρωση του νόμου Roe v. Wade, οι γυναίκες δεν έχουν τον έλεγχο του σώματός τους και οι άντρες του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφάσισαν ότι τον έχουν εκείνοι.

Η βασική απορία όμως είναι η εξής. Τι ξέρουν οι άντρες για το γυναικείο σώμα; Για τα αναπαραγωγικά όργανα ή για τον μηνιαίο κύκλο; Από ό,τι φαίνεται, ακόμα και οι νεότεροι πιστεύουν ότι η περίοδος είναι το ίδιο πράγμα με την ωορρηξία. Τα ταμπόν αφαιρούνται κάθε φορά που πρέπει να ουρήσεις. Επίσης, το μέγεθος του ταμπόν έχει να κάνει με το μέγεθος του κόλπου και όχι με τη ροή. Η κορυφαία ερώτηση στο τέλος είναι αν όλοι αυτοί οι άντρες ψηφίζουν. Και αυτό λέει πάρα πολλά για την τύχη των γυναικών.

@roevbros The game show where we find out how much men know about women’s bodies: Episode 3 #womenshealth #womensrights #roevwade #midterms #vote #gameshow #comedy #roevember #roeroeroeyourvote #bansoffourbodies #abortionrights #prochoice #reproductiverights #wewontbackdown #voteforabortionrights #reproductivehealth #election2022 ♬ original sound - roevbros

Κάτι που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία, είναι ορισμένες απαντήσεις στο Twitter, όπου αντιδρούν σε αυτά τα βίντεο και θεωρούν ότι είναι πράγματα που πρέπει να ξέρουν μόνο οι γυναίκες. Συνεχίζουμε λοιπόν να νιώθουμε τροπή για φυσιολογικά πράγματα, όπως η περίοδος, η χρήση ταμπόν, η εγκυμοσύνη ή η σεξουαλική απόλαυση. Όσο όμως οι άντρες «δεν χρειάζονται να ξέρουν», τόσο πιο εύκολα αποφασίζουν για τα σώματά μας.