UPDATE #NOW

Οι μάγισσες και οι ξεματιάστρες πίσω από τη νίκη της Αργεντινής στο Mundial


JTeam

19 Δεκεμβρίου 2022

Οι μάγισσες και οι ξεματιάστρες πίσω από τη νίκη της Αργεντινής στο Mundial
The New York Times/Anita Pouchard Serra
Η Αργεντινή κέρδισε γιατί υπήρξε πολύ ξεμάτιασμα από αυτοαποκαλούμενες μάγισσες

Η Magalí Martínez κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Lionel Messi όταν τον είδε να σέρνεται στο γήπεδο. Ήξερε ότι ήταν «μάτι». Η μάγισσα (όπως αυτοαποκαλείται) και part-time babysitter σήκωσε τα μανίκια της. Έβαλε νερό σε ένα μπολ και λίγο λάδι. Αν το λάδι μαζευόταν στη μέση, ήταν σίγουρα ματιασμένος. Μαντεύετε το αποτέλεσμα;

«Ήξερα ότι δεν θα μπορέσω να τα καταφέρω μόνη μου». Μπήκε στο Twitter και κάλεσε τις υπόλοιπες μάγισσες σε όλη την Αργεντινή. «Ξεματιάστρες, ο Messi έχει επηρεαστεί. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας». Το tweet είχε τουλάχιστον 1000 shares και η συνέχεια είναι γνωστή. Η Αργεντινή δεν έχασε άλλο παιχνίδι.

Jenny.Gr
The New York Times/Anita Pouchard Serra

Και μετά τη χθεσινή μέρα, οι μάγισσες δούλεψαν πολύ για να πάρει η Αργεντινή το 3ο της Mundial, και το πρώτο μετά από 36 χρόνια. «Νιώθουμε σαν ατζέντηδες που μπορούν να φροντίσουν και να προστατεύσουν. Και το κάνουμε από αγάπη». Μετά από εκείνη την ήττα, ξεκίνησε ένα γκρουπ στο Whatsapp, που θα δίνει οδηγίες στις άλλες μάγισσες. «Νόμιζα ότι θα είναι μόνο 10 άτομα», και τελικά ήταν τόσοι πολλοί που έπρεπε να φτιάξουν λογαριασμό στο Twitter. Μέσα σε μία εβδομάδα, είχε 25 χιλιάδες followers.

Οι περισσότερες μάγισσες είναι κάτω από 30 χρονών και βαρέθηκαν να κρύβονται, λες και κάνουν κάτι κακό. Επικεντρώνονται στο να απορροφήσουν την αρνητική ενέργεια από τους παίκτες της Αργεντινής και την ανταλλάσσουν με καλή ενέργεια. Πράγμα που τους εξουθενώνει (αν ξέρεις από καλό ξεμάτιασμα). «Πονοκέφαλοι, ζαλάδες, εμετοί, μυικοί πόνοι. Σε φθείρει πολύ, επειδή αν είσαι τόσο δημόσιο πρόσωπο, υπάρχει πολλή κακή ενέργεια».

Jenny.Gr
The New York Times/Anita Pouchard Serra

Υπάρχουν βέβαια και εκείνες που κάνουν ξόρκια στις αντίπαλες ομάδες (στη Γαλλία, ας πούμε), αλλά οι Brujinetas, που ήταν και το βασικό γκρουπ, γιατί θεωρούν ότι θα τους επιστραφεί. Οι πρακτικές τους βέβαια είναι πιο new age και περιλαμβάνουν μαύρη μαγεία, λευκή μαγεία, ταρό, ρέικι, αστρολογία, και ξεμάτιασμα. Κάποιες πιστεύουν ότι γεννήθηκαν με αυτές τις ικανότητες και κάποιες ότι τις απέκτησαν με μελέτη. Πάρα πολλές ξεκίνησαν τη μαγεία το 2018, ως μέρος ενός φεμινιστικού κινήματος που άρχισε στην Αργεντινή και πολεμά για το δικαίωμα στη νόμιμη άμβλωση.

Υπάρχουν και εκείνοι που απλώς έχουν κάποια γούρια, όπως το να κάθονται σε συγκεκριμένη θέση, κάτι που είναι αρκετά σύνηθες και στη δική μας παράδοση. Τρεις παίκτες της ομάδας περπατούν στο γήπεδο πριν τον αγώνα μασώντας τσίχλα. Όπως έδειξε το αποτέλεσμα, ίσως και να λειτούργησαν όλα αυτά. Εκτός και αν δεν τα πιστεύεις.

Πηγή: The New York Times