UPDATE #NOW

Jeffrey Epstein: Νέα λίστα με τα ισχυρά πρόσωπα που χρησιμοποιούσε για να ξαναχτίσει τη φήμη του


JTeam

8 Μαΐου 2023

Jeffrey Epstein: Νέα λίστα με τα ισχυρά πρόσωπα που χρησιμοποιούσε για να ξαναχτίσει τη φήμη του
Ο Epstein έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να συσχετίσει το όνομά του με πρόσωπα από όλους τους χώρους

Το 2019, ο κροίσος Jeffrey Epstein βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του. Είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα και οικονομικές απάτες. Υπήρξαν αμέτρητα πρόσωπα που συνδέθηκαν μαζί του και το κύκλωμα ανηλίκων κοριτσιών που διέθετε για τους φίλους και γνωστούς του

Σήμερα, υπάρχει μία νέα λίστα με γνωστά ονόματα, που δεν αφορούν την περίοδο πριν το 2006, όπου και συνελήφθη. Μετά την κράτησή του στη Florida, επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και προσπάθησε, με νύχια και δόντια, να συνδεθεί με προσωπικότητες από την πολιτική, την τεχνολογία και τις τέχνες, προκειμένου να «καθαρίσει» το όνομά του.

Σύμφωνα με μία σειρά αναφορών της Wall Street Journal, είχε συναναστραφεί τον επικεφαλής της CIA, William Burns, τη σύμβουλο του Barack Obama, Kathryn Ruemmler, τον καθηγητή και ακτιβιστή Noam Chomsky, καθώς και τον Woody Allen, με τον οποίο επισκέφθηκε το στούντιο του Jeff Koons. Όλοι αυτοί, και πολλοί ακόμη, συμμετείχαν σε ατελείωτα δείπνα, συναντήσεις, ακόμα και σε πάρτι στο σπίτι του στο Manhattan. Οτιδήποτε θα τον επέστρεφε στην υψηλή κοινωνία, από όπου και ξεκίνησε.

Σύμφωνα όμως με τους μάρτυρες, δεν ήταν ότι είχε αλλάξει. «Νόμιζε ότι μπορούσε να ξεγελάσει τους πάντες και δεν πίστευε ότι είχε κάνει κάτι κακό. Αν επένδυες λεφτά σε εκείνον, σου έβρισκε κοπέλα για να κάνεις σεξ. Ήταν κάτι σαν υπηρεσία ραντεβού».

Τα ονόματα, ωστόσο, που αποκαλύφθηκαν τώρα δεν αφορούν την περίοδο πριν το 2006 και το sex trafficking, όπως στην περίπτωση του πρίγκιπα Andrew. Είναι οι άνθρωποι που συνέχισαν να συνεργάζονται μαζί του, με εκείνον να τους χρησιμοποιεί για να αναρριχηθεί ψηλά στην ιεραρχία. Όπως ο πρώην Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ehud Barak και ο Bill Gates. Εξάλλου, ήταν αμέτρητες οι αμερικανικές τράπεζες που συνέχισαν να δουλεύουν μαζί του.

Σύμφωνα με έγγραφεα, ο Epstein βρέθηκε με τεράστια ονόματα, κάνοντας διάφορες χάρες για εκείνους, από το 2013 έως το 2017. Μερικά παραδείγματα είναι και οι δισεκατομμυριούχοι Zuckerman, Pritzker και Leon Black. Είναι απορίας άξιον γιατί είχαν αυτές τις σχέσεις μαζί του, εφόσον ήταν γνωστή η κακοποιητική δράση του, η οποία τον οδήγησε οριστικά στη φυλακή το 2019. O Chomsky πάντως ανέφερε ότι δεν είναι κανενός δουλειά αν είχε σχέση με τον Epstein και ότι εξέτισε την ποινή του όπως όλοι.