WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα σταματήσεις να είσαι θύμα; Με την τεχνική της μαμάς αρκούδας


JTeam

26 Μαρτίου 2022

Πώς θα σταματήσεις να είσαι θύμα; Με την τεχνική της μαμάς αρκούδας
Pexels/Kalen Kemp
Η απλή τεχνική που βρίσκεται στη φύση και σου δίνει την απάντηση

Ας παραδεχτούμε ότι δεν είναι πάντα εύκολο να βάζουμε όρια και να μην επιτρέπουμε προσβολές ή επικριτικά σχόλια.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο μέχρι να φτάσουν στο σημείο να υπερασπίζονται τον εαυτό τους. Μέχρι να έρθει λοιπόν η μέρα που θα το κάνεις εύκολα, υπάρχει μία τεχνική που τη βρίσκουμε στη φύση, και μας την εξηγεί ο ψυχολόγος Adam Galinsky.

Το «Φαινόμενο της Μαμάς Αρκούδας» είναι πολύ απλό κατανοητό. Έτσι όπως η ίδια προστατεύει και υπερασπίζεται τα μικρά της, έτσι και εμείς μπορούμε να ξεκινήσουμε από εκεί. Όταν υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και την ασφάλεια των άλλων, μας δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψουμε το τι σημαίνει αποδεκτή συμπεριφορά. Σιγά σιγά, μαθαίνουμε να το κάνουμε και για τον εαυτό μας.

Θέτει αυτό το παράδειγμα της αρκούδας που θα έκανε τα πάντα για τα παιδιά της, αλλά ο ειδικός εξηγεί ότι δεν χρειάζεται να είσαι γονιός για να το πετύχεις. Μπορεί να υπερασπιστείς κάποιον που αγαπάς πολύ ή που θεωρείς ότι είναι πιο αδύναμος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS