Πώς θα χάσετε κιλά αν μισείτε την άσκηση

Τζουλιάννα Καρνέζη
Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
askhsh.jpeg

Η απώλεια βάρους οφείλεται σε 75 με 80% στη διατροφή και 20 με 25% μόνο στην άσκηση. Αυτό σημαίνει ότι αν ακολουθείτε μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες και σε επεξεργασμένες τροφές μπορείτε να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε. Αν και ο κάθε άνθρωπος χάνει με διαφορετικό ρυθμό και ενώ κάποιοι μπορεί να χάνουν βάρος χωρίς σωματική δραστηριότητα, κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται ακόμα και όταν γυμνάζονται. Αυτό συμβαίνει επειδή η ικανότητα σας να χάσετε κιλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πρώτα απ 'όλα: Από το μεταβολισμό σας. Υπάρχουν εκείνοι, που μάλλον μισούμε οι περισσότεροι, που χάνουν πανεύκολα και υπάρχουν και εκείνοι που καταφεύγουν σε διαρκείς διατροφικές αλλαγές με σκοπό να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το αρχικό σας βάρος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Όσοι έχουν πολλά κιλά χάνουν πιο γρήγορα σε σύγκριση με εκείνους που είναι πιο αδύνατοι.

Διαβάστε επίσης: Πώς λειτουργεί ο μεταβολισμός σε κάθε ηλικία

Όσοι λοιπόν αρνείστε να γυμναστείτε αλλά θέλετε να χάσετε κιλά, εκτός από ότι πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω, καλό είναι επίσης να κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες χωρίς διακοπές κάθε βράδυ και να βρείτε τρόπους για να χαλαρώνετε, ώστε να κρατάτε τις ορμόνες σας σε φυσιολογικά επίπεδα και να χάνετε πιο εύκολα τα κιλά.

Ακόμα όμως και αν χάσετε βάρος χωρίς να γυμναστείτε, πρέπει να γνωρίζετε η άσκηση προσφέρει τόσα πολλά οφέλη στην υγεία, που πλέον είναι επιτακτική η υιοθέτηση της ανεξαρτήτως από τα κιλά σας. Και δεν χρειάζεται να πηγαίνετε κάθε μέρα να χτυπιέστε στο γυμναστήριο, αν δεν σας αρέσει, μπορείτε όμως να αφιερώνετε 2 με 3 ώρες την εβδομάδα για να κάνετε μια σωματική δραστηριότητα. Βρείτε ένα σπορ ή μια άσκηση που σας αρέσει και θα νιώσετε αμέσως άλλος άνθρωπος. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα