WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι πρέπει να σταματήσετε να κάνετε για να είστε υγιείς


Τζουλιάννα Καρνέζη

8 Οκτωβρίου 2017

21433302-321986254879401-6610255307664785408-n.jpg

Σταματήστε την αρνητική συζήτηση με τον εαυτό σας. Όσο περισσότερο υποβιβάζετε τον εαυτό σας τόσο πιο δύσκολο είναι να νιώθετε ψυχική και σωματική υγεία. Ξεκινήστε την ημέρα σας με θετική σκέψη και αισιοδοξία.

Σταματήστε να έχετε εμμονή με τη ζυγαριά σας. Η ζυγαριά μπορεί να γίνει σύμμαχος ή εχθρός στην προσπάθεια σας για να χάσετε κιλά. Και αυτό γιατί εάν έχετε εμμονή με τον αριθμό που θα δείξει η ζυγαριά μπορεί να σας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Να θυμάστε ότι ο αριθμός της ζυγαριάς δεν αντικατοπτρίζει πάντα τη σκληρή δουλειά που έχετε κάνει.

Σταματήστε να γυμνάζεστε με σκοπό να αλλάξετε ένα μέρος του σώματός σας. Εάν ασκήστε επειδή μισείτε το σώμα σας είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Η άσκηση πρέπει να γίνεται με σκοπό να νιώθετε όμορφα και να έχετε υγεία.

Διαβάστε εδώ: Νόσος του Crohn: ποια είναι τα συμπτώματα και τι πρέπει να τρώμε

Σταματήστε να κυνηγάτε την τελειότητα. Η προσπάθεια για τελειότητα είναι ανθυγιεινή. Το να θέτετε μη ρεαλιστικούς στόχους είναι επιζήμιο για τη ψυχική και σωματική σας υγεία. Εστιάστε στην πρόοδο και όχι στην τελειομανία.

Σταματήστε να έχετε στρες. Εάν ανησυχείτε υπερβολικά και συνέχεια μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους, φούσκωμα, σωματικό πόνο, δερματικά προβλήματα και πολλά άλλα. Δοκιμάστε διάφορους τρόπους χαλάρωσης, όπως ο διαλογισμός και αν δεν έχουν αποτέλεσμα επισκεφτείτε έναν ειδικό.

Σταματήστε να κάνετε ό,τι σας κρατάει πίσω. Είναι μια ανθυγιεινή σχέση, μια δουλειά που στραγγίζει όλη σας την ενέργεια; Ό,τι και αν είναι αφήστε το πίσω. Καταργήστε τις υποχρεώσεις που σας εμποδίζουν να φτάσετε στους προσωπικούς σας στόχους και ασχοληθείτε με πράγματα που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητά σας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.