WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με αυτό το ρόφημα θα μειώσετε το άγχος


Τζουλιάννα Καρνέζη

18 Ιανουαρίου 2018

pexels-photo-2415584025.jpeg

Μετά από τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία είναι προφανές ότι το στρες μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει ψυχικά συμπτώματα όπως κατάθλιψη αλλά και πολλά σωματικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, απώλεια όρεξης, διακυμάνσεις στο βάρος, κόπωση και άλλα. Έτσι εάν ψάχνετε ένα φυσικό φάρμακο για να μειώσετε το στρες δοκιμάστε να φτιάξετε το παρακάτω ρόφημα με λεμόνι και κουρκουμά. Δείτε πώς θα το φτιάξετε:

Κουρκουμά σε σκόνη

1 κ. σούπας μέλι

1κ. σούπας χυμό από ένα λεμόνι

1 ποτήρι νερό

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο νερό και πίνουμε το ρόφημα κάθε μέρα συνήθως πριν από το γεύμα. Εάν το καταναλώνετε σε καθημερινή βάση θα διαπιστώσετε ότι θα έχετε λιγότερο άγχος και θα νιώθετε πιο ήρεμοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε το στρες είναι μια κατάσταση στην οποία ένα άτομο νιώθει ψυχική ένταση λόγω των δυσμενών συνθηκών. Όταν νιώθουμε έντονο άγχος απελευθερώνεται η κορτιζόλη, η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την πρόκληση των σωματικών και ψυχικών συμπτωμάτων του στρες. Στην πραγματικότητα, το ακραίο στρες συνδέεται επίσης με επικίνδυνες ασθένειες όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και η στειρότητα. Επομένως, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί. Πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από το αλκοόλ, το κάπνισμα ή τα φάρμακα για να τους βοηθήσουν να μειώσουν το στρες Ωστόσο, αυτές οι συνήθειες μπορεί να επιδεινώσουν περαιτέρω την υγεία τους. Έτσι αυτό το ρόφημα, αν και δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, μπορεί ωστόσο να σας βοηθήσει να ηρεμίσετε.

Επίσης για να καταπολεμήσετε το χρόνιο στρες καλό είναι να ασκείστε σχεδόν καθημερινά και να κάνετε διαλογισμό, ώστε να βοηθήσετε το σώμα και το νου να λειτουργήσουν καλύτερα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.