WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι κυριότεροι λόγοι που δεν έχετε λεπτές γάμπες και πώς να τις αποκτήσετε


Τζουλιάννα Καρνέζη

13 Μαΐου 2018

30590224-178963099582712-1413296994914402304-n.jpg

Έχετε πάρει κιλά. Καθώς αυξάνεται το βάρος σας αποθηκεύεται λίπος σε όλο το σώμα άρα και στα πόδια με αποτέλεσμα πολλές φορές οι γάμπες να πρήζονται. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επανέλθετε στο φυσιολογικό σας βάρος και να ασκηθείτε. Δοκιμάστε  το σχοινάκι, το τρέξιμο και τα άλματα.

Διαβάστε εδώ: 4 μυστικά από το Θιβέτ για να ζήσετε πολλά χρόνια

Είναι κληρονομικό. Αν ένας από τους γονείς σας έχει μεγάλες γάμπες τότε το πιο πιθανό είναι να τις κληρονομήσετε και εσείς. Σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς δεν μπορείτε να αλλάξετε την κληρονομικότητά σας, αλλά  μπορείτε να στρέψετε την προσοχή σας στη σωματική δραστηριότητα.

Παίρνετε φάρμακα. Τα αντικαταθλιπτικά και κάποια φάρμακα για την αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στα πόδια. Αν διαπιστώσετε ότι πρήζονται οι γάμπες σας τότε μιλήστε με τα γιατρό σας μήπως σας αλλάξει τη φαρμακευτική αγωγή.

Έχετε κατακράτηση. Μια ξαφνική αλλαγή στο σχήμα της γάμπας σας μπορεί να οφείλεται στην κατακράτηση υγρών είτε λόγω της αυξημένης πρόσληψης νατρίου είτε λόγω εγκυμοσύνης. Η εγκυμοσύνη συχνά συνοδεύεται από κακή κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον όγκο στις γάμπες σας. Κάποιες ειδικές κάλτσες, μπορεί να βοηθήσουν, ανακουφίζοντας το πρήξιμο. Αν η αύξηση του όγκου οφείλεται στο αλάτι, τότε πρέπει να βελτιώσετε τη διατροφή σας, μειώνοντας την πρόσληψη νατρίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.