WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε ή πίνετε κάθε μέρα γκρέιπφρουτ


Τζουλιάννα Καρνέζη

8 Ιουνίου 2018

christine-trant-679690-unsplash.jpg

Καταρχάς το γκρέιπφρουτ όπως και τα περισσότερα φρούτα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να σας κρατάει χορτάτους για πολλές ώρες και να βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τα οφέλη όμως δεν σταματάνε εδώ αφού το γκρέιπφρουτ είναι ένα από τα πιο ενυδατικά φρούτα το οποίο αποτελείται από 91% νερό, ακριβώς κάτω από το καρπούζι. Έτσι η κατανάλωση του βοηθάει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σας και στην πρόληψη της αφυδάτωσης. Επίσης λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας έτσι τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις από από τα μικρόβια όπως βακτήρια, ιοί κ.ά. Μισό γκρέιπφρουτ περιέχει το 80% της συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη C που χρειάζεται να λαμβάνει ο οργανισμός μας σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε εδώ: Έκανα αυτά τα πράγματα κάθε βράδυ και έχασα όλα τα περιττά κιλά

Τι θα συμβεί όμως με το βάρος; Θα χάσετε κιλά και λίπος εάν τρώτε κάθε μέρα γκρέιπφρουτ; Δυστυχώς ούτε κιλά θα χάσετε αλλά ούτε και λίπος. Σίγουρα θα αποκομίσετε πολλά οφέλη, όμως δεν υπάρχει κάποιο τρόφιμο που καίει το λίπος. Ουσιαστικά είναι μύθος να πιστεύουμε πως ένα χάπι ή μια τροφή θα μας βοηθήσει να επανέλθουμε στο φυσιολογικό μας βάρος. Μην αφήνετε λοιπόν στην τύχη και στην άγνοια την υγεία του σώματος σας.

Τέλος, προσοχή πρέπει να δώσετε όσοι καταναλώνετε γκρέιπφρουτ με ορισμένα φάρμακα, γιατί επιστήμονες προειδοποιούν ότι μπορεί να υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες, ακόμα και απειλητικές για τη ζωή. Μεταξύ αυτών των φαρμάκων είναι ορισμένες στατίνες, αντιβιοτικά, αντικαταθλιπτικά, αντισταμινικά, φάρμακα για την υπέρταση, τον καρκίνο καθώς και φάρμακα για που χορηγούνται σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση. Για να μην αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα καλό είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.